Üksikvanemaks olemise parem pool

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Üksikvanema staatust näidatakse meedias tihti kui alaväärset ja õnnetut. Kahtlemata ei olegi üksikvanema elu lust ja lillepidu, kuid need vanemad õpetavad oma lastele, kuidas olla iseseisev ning tugev.

Jäävad ära nääklused teemal, kellel on õigus
Kehtivad need reeglid, mille vanem ise seab ning keegi ei tule neid vaidlustama ega ümber hindama, kirjutab Your Tango. Üksikvanem on eeskuju ja tema käitumine on see, mille järgi lapsed end joondavad.

Üksikvanem on iseseisev
Üksikvanemad ei heitu asjade ees, millega nad varem kokku puutunud pole, vaid õpivad, kuidas neid asju teha. Nende lapsed ei ole kunagi abitud, sest nad on õppinud on vanemalt, et kõike on võimalik teha ning õppida. Need lapsed ei otsi täiskasvanuks saanuna suhet sellepärast, et nad ei oska muidu toime tulla, vaid seepärast, et nad tahavad.

Üksikvanema und ei häiri keegi
Uuringud näitavad, et kellegagi voodit jagades kaotame me oma unest keskmiselt 49 minutit öö kohta.

Puudub sund seksida
Ka normaalsetes suhetes ei sunni mees naist endaga seksima, kuid ometi tunnevad paljud naised selleks siiski teatavat kohusetunnet. Üksinda elades kaob see probleem.

Üksikvanem on peaaegu superkangelane
Ta suudab täita mõlema vanema kohustused ning lapsed teavad, et olgu mis on, oma vanema peale saavad nad alati loota. Ka edasises elus on vanem see, kelle poole laps ikka ja jälle pöördub – teda ei ole kunagi hätta jäetud.

Hakkama saamise nimel pingutamine loob ühtse perekonna
Jah, ühtpidi tekitab see palju stressi, mis võiks olemata olla, kuid teisipidi õpetab see lastele asjade väärtust ja seda, et kõige jaoks tuleb pingutada. Samuti on nad vaimselt küpsemad, sest õpivad oma vanemat igapäevaelus toetama ning aitama.

Lapsed ei unusta olnut kunagi
Nad mäletavad elu lõpuni seda, kuidas vanem nende heaolu nimel pingutas ja vaeva nägi ning hindavad seda väga.

Üksikvanemad oskavad oma ajast ja energiast maksimumi võtta
Neil on suurem motivatsioon pingutamaks ning töötamaks eesmärkide nimel. Nad tahavad, et nende lastel oleks hoolimata kõigest parimad võimalused ning nad tunnevad oma laste edusammudest palju suuremat rõõmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles