Supermodell lasi seitsmekuusele tütrele kõrvaaugud teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermodell Gisele Bündchen
Supermodell Gisele Bündchen Foto: AFP / Scanpix

Supermodell Gisele Bündcheni seitsmekuune tütreke Vivian Lake on tekitanud tõelise debati, sest supermodellist emme lasi pisitütrele kõrvaaugud teha.

Instragramis avaldatud fotol on näha, et emme süles oleval väiksel Vivianil on kõrvas pisikesed kullast kõrvarõngad, kirjutab Daily Mail.

Kui paljude emade jaoks tundub niivõrd noore lapse kõrvade augustamine julmana, siis latiinopäritolu naiste jaoks on see kultuuriline traditsioon ja kuna Bündchen on Brasiilia päritolu, siis on täiesti arusaadav, miks ta seda teha lasi.

Paljudes Lõuna-Ameerika riikides nimelt augustatakse tüdrukute kõrvad pärast sündimist haiglas. See protseduur on nende jaoks sama loomulik kui näiteks poisslaste ümberlõikamine paljudes teistes riikides.

Veebilehe Spanglish Baby asutaja Roxana Soto selgitas, et latiinonaiste jaoks pole laste kõrvade augustamine seotud edevusega, vaid see on traditsioon.

Floridas tegutsev perearst Meredith Goodwin ütles, et pole ühtki meditsiinilist põhjust, miks lapse kõrvu ei võiks juba imikueas augustada, kuid tuleb arvestada sellega, et protseduuriga kaasneb teatud risk. «Mitte kõiki kõrvade augustamise protseduure ei viida läbi õigete vahenditega või puudub personal, kes oskaks niivõrd noorte lastega hakkama saada.»

Beebide kõrvu augustavad reeglina lastearstid, kes teevad seda steriliseeritud nõela abil, mitte augustamiseks mõeldud püssiga.

Üks ema, kes lasi oma tütre kõrvad augustada, kui tirts oli neljakuune, kaitses kogu protseduuri: «Beebi ei mäleta seda nõelatorget ja kõrvade augustamine on täpselt sama valus ka siis, kui ta on juba näiteks 5-aastane. Pealegi, kas poisslastelt küsitakse, kas nemad tahavad, et neid ümber lõigatakse? See on minu arvates palju suurem samm, kui kõrvade augustamine.»

Vaata furoori tekitanud fotot siit!

Head lugejad, kui vana peaks teie arvates laps olema, et lasta tal kõrvu augustada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles