Pirgit Toomel: oled tüdinenud olemast vallaline?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Olen oma kolumni lugejatele ikka kirjutanud, et vallaline elu ei anna põhjust mossitamiseks. Jookse ringi, tutvu erinevate inimestega, käi kohtingutel, õpi paremaid austajaid tundma, pidutse ning ela elu läbi rõõmude ja valude. Astudes sammu edasi, kavatsen seekord nõu anda nendele, kes tunnevad, et on valmis rahulikku pereelu elama, kuid ei ole siiani kohanud härra Õiget.

Vanarahva tarkuse kohaselt täitub iga kauaoodatud unistus just siis kui sa ise selleks kõige rohkem valmis oled. Taoline küpsetusprotsess võib meenutada koogi valmistamist, mil ahjukella tirinat kuuldes tuleb kibekärmelt tegutsema hakata.  Eks see ole tõsi, et looduse eest põgeneda ei saa ja bioloogiline kell koputab ükspäev meie kõigi uksele. Pere vajab loomist, lapsed sigitamist ja kodu majandamist. Selleks on vaja meest!

Paraku ei ole õige partneri leidmine sama lihtne kui jäätiseletist lemmiku valimine. Pigem on tegemist ülesandega, mis on oma keerukusega võrdväärne kolmandas maailmas poliitiliste režiimide muutmisele. Tormakuse ja meeleheitega muudetakse olukord omakorda raskemaks, sest kiirustades ei õpita tundma inimest, kellega suhtesse astutakse. Ära siis imesta kui avastad end õnnetust abielust, kus kooselu tähendab igapäevast nääklemist ja tänitamist. Peatselt istute abielunõustaja kabinetis ja mõtlete, kus ikkagi viga oli?

Armastus ei hüüa tulles, kuid elukogemusest tulenevalt peaksid suutma vältida rumalusi seoses valede meestega. Hoides pea kainena, silmad selged ja jalad maa peal, säästad end mitmetest magamata öödest ja üleliigsest südamevalust. See võib sulle hetkel tunduda sama naeruväärne nagu üleöö muusikuks hakkamine, kuid kätt südamel hoides saan lubada, et meie ühiskonnas on sul õigus valida, kellega end seod. Pea ees suhtesse hüpates unustatakse, et igaüks ei sobi meie kõrvale.

Tõeliseks õnneks on sul vaja kohata inimest, kes paneb sind tundma, et elu on imeline. Keegi, kes sobib sinu olemuse ja iseloomuga. Keegi, kelle kõrval suudaksid järgmised 70 aastat õnnelikult üles ärgata, tundes, et jääksid tema kõrvale nii heas kui halvas. Imetledes tugevaid külgi ja õppides armastama tema pisivigu. Suhe õige inimesega võib viia kooseluni, milles oled õnnelik nii sina kui ka tema.

Õppides tundma iseennast peaksid teadma, milliste omadustega mees sind õnnelikuks teeb ja iseloomuga kõige paremini sobib. Pannes kirja 10 kriteeriumi, millele su tulevane kaaslane vastama peab, väldid mehi, kellega teie suhe on juba ette hukule määratud. Läbi raskuste tähtede poole!

·         Lojaalne

·         Atraktiivne

·         Ambitsioonikas

·         Suure südamega

·         Intelligentne

·         Sotsiaalne

·         Enesekindel

·         Optimist

·         Humoorikas

·         Alkoholismist ja muudest sõltuvustest vaba   

Hea töö - selle nimekirjaga tõstsid oma šansse. Kuidas sa vastasel juhul saaksid otsida ideaalset meest, enese teadmata, mida «ideaalne» tähendama peaks? Vaata oma nimekirja ja ma võin kindel olla, et oled kohanud oma ootustele vastavat inimest. Küsin uudishimust, et miks sa endiselt vallaline oled? Kui õnneliku suhte saladus peituks ainult nimekirjade koostamises oleks enamustel silmade asemel tähed.

Kriteeriume kirja pannes peaksid endalt küsima, milliste omadustega naist antud isiksus enda kõrvale sooviks ja milliste iseloomulike nüansside peale ta kindlasti minema jookseks.

·         Optimist otsib optimisti

·         Ambitsioonikas ettevõttlikku

·         Atraktiivne atraktiivset

·         Intelligentne intelligentset jne.

Mitte ükski suure südamega mees ei suuda koos olla kitsarinnalise naisterahvaga või sotsiaalselt aktiivne inimene introverdiga, kel hakkavad uute inimestega kohtudes käed värisema. Tundes oma tugevamaid ja nõrgemaid külgi peaksid otsustama, milline kaaslane on sulle parim. Selleks, et teda enda kõrval hoida, soovitan juba tänasest hakata oma iseloomu kasvatama. Juurime halva välja, sest ainult nii jõuad hea ja õnneliku kooseluni.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles