Laine Randjärv: tegusad naised ei pööra tööd tehes tingimata perele selga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Olga Makina

Riigikogu asespiiker ja koorijuht Laine Randjärv tunnistas Naistelehele, et talle on palju ette heidetud, justkui ta oleks jätnud oma pere karjääri tõttu tagaplaanile. Ta ei mõista, miks eeldatakse, et naine tööd tehes pere eest ei hoolitse.

«Tegusad naised ei pööra tööd tehes tingimata ju perele selga,» ütles ta. «Ma ei tea, miks kogu aeg ainult naistega tegeletakse, mehed ju samamoodi teevad tööd ja karjääri perede kõrvalt! Liiga palju tegeleme naiste klassifitseerimise ja jagamisega. Mitu tundi ta ikka süüa teeb või pesu peseb… Siin ei sõltu nii palju mehest-naisest, vaid inimesest, tema iseloomust.»

Pidev kriitika on Lainet ainult karastanud ja ennast aktsepteerib ta just sellisena, nagu on. «Armastan kõiki neid elukogemusi, mis mul on. Ja olen uhke oma võime üle pärast kukkumist püsti tõusta. Ilma peal ei suuda ju olla meele järele kõigile inimestele, kes sind ümbritsevad. Aga igas inimeses ja olukorras tuleb leida midagi head!»

Loe pikemalt värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles