Ilu-lounge: Ameerika tippjumestaja Shawn Towne’i parimad suvised meigisoovitused

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimus hotellis Kolm Õde meeleolukas üritus – jane iredale The Skin Care Makeup ilupäev. Püüdsin kinni selle ürituse peakangelase, Ameerika tippjumestaja Shawn Towne’i, kes tutvustas nahasõbraliku loodus- ja mineraalmeigisarja jane iredale’i meiginippe ja ilusaladusi meie kodumaiste kaunitaride peal. Kauni meigi muutuse sai teiste hulgas ka võluv näitlejanna Jekaterina Novosjolova. Küsisin sarmikalt Shawnilt hulga küsimusi, millele ta hea meelega vastas.

Kas tahtsid alati saada meigikunstnikuks?

Nii kaua, kui end mäletan, on mind alati köitnud ja lummanud jumestus. Minu vanaema hurjutas mind tihti selle eest, kui tema buduaaris meigividinatega mängimas käisin. Mulle tundus see lihtsalt hämmastav, et inimese välimust saab nii kergelt ja võimsalt muuta ainuüksi valguse, värvi  ja varjude lisamisega. Tõeliselt jõudis mulle kohale teadmine, et tahan saada jumestuskunstnikuks, kõrgkoolis. See juhtus kindlasti ka sellepärast, et sain teada, et selline amet on olemas ja avanes reaalne võimalus selleks õppida.

Sinu kõigi aegade lemmik ilu-ikoon?

Oi, neid on nii palju -  ei teagi kellest alustada. Oma noorusajal olin tõeliselt haaratud punk-rock’ist ja  new wave’ist. Vaatasin palju MTV’d ja moeajakirju. Sellised näod nagu Annie Lennox, Madonna ja Grace Jones olid mulle suureks inspiratsiooniks. Kui mäletate, siis 80ndatel olid kosmeetikareklaamid eriti dramaatilised oma eresiniste, roosade, kollaste ja roheliste toonidega. Mulle meeldisid iseäranis Christian Diori, YSL’i ja Revloni efektselt mõjuvad reklaamid. Need ei olnud lihtsalt pildid vaid unelmad!

Sinu kui eksperdi arvamus – mis on kolm ilutoodet, mille pealt naised ei peaks koonerdama?

Jumestuskreem– sest ideaalne jumestuspõhi muudab kõik ülejäänu võimalikuks. See samuti dikteerib teema ja eesmärgi, mida tahad oma välimusega saavutada. Ja kõige tähtsam - kui sa kannad seda iga päev, siis parem olgu see hea sinu nahale. Jumestus ei ole enam lihtsalt viimistlus, see on ka sinu naha kaitse.

Peitekreem– ilma selleta ei saavuta ükski look oma täielikku potentsiaali. Tumedad varjud ja värvimuutused silmaümbruses ei lase ilul esile tulla. Ja pidage meeles, peitekreemi ülesanne ei ole ainult peitmine, vaid ka valgustpeegeldav efekt, mis annab kogu näole elavuse ja värskuse.

Kolmas toode – sõltub naisest, sest ma ei saa soovitada ühte ja sama toodet kõigile naistele seoses eri nüanssidega nende välimuses. Näiteks, mõne naise trump on tema silmad, siis võib ta valida kahe võimaluse vahel. 1. Kui silmajoon on tugev, saab ta hakkama vähema silmameigiga, aga peaks rõhutama rohkem teisi näoosi. 2. Teise variandina võib ta just panustada silmadele ja maksimaalselt tuua välja seda, millega loodus teda õnnistanud on, rabades kõiki jalust. See sama loogika kehtib ka huulte, põskede jt näoosade suhtes.

Mõned nipid sinult suviseks jumestuseks?

Läbikumavus ja värskus on märksõnad, millega sa kunagi alt ei lähe. Jane iredale’i meigialuskreem Smooth Affair Primer ja Dream Tint Tinted Moisturizer on ideaalne tootepaar. Meigialuskreem ühtlustab nahapinna ja tagab jumestuse kauakestvuse, samal ajal helendades ja vähendades tumedaid laike nahal isegi kuuma ilmaga. Tooniv päevakreem annab kerge värviloori nahale, samal ajal seda kaitstes päikesekiirguse eest SPF 15-ga. Mulle meeldib eriti nende kahe toote sünergia ja see, kuidas kaunis kumav tulemus kestab terve päeva. Ära unusta lisamast näole päikesepuudrit, et lisada sellele soojust ja hoia käekotis valvel ergas huuleläige, et anda huultele niisutust ja läbikumavat sära. See suve-look on kiire, värske ning trendikas. Ka lopsakad kulmud on väga kuum teema praegu, nii et unusta pintsetid ja lase kulmujoonel kosuda. Jane iredale’il on olemas komplekt Bitty Brow Kit, mis on suurepäraseks abiks üleminekul. Saad anda selle abil kulmudele suuna ja tihendada nende kuju.

Kui palju erineb mineraalmeik tavalisest meigist?

Erinevusi on väga palju, aga siin on ühed peamised.

1. Mineraalkosmeetika on neli ühes – jumestuspõhi, puuder, peitekreem ja SPF – nii et saad kõik neli funktsiooni täidetud ühe tootega.

2. Mineraalkosmeetika on rahustava toimega, peamine koostisosa on tasakaalustava ja ärritust leevendava toimega, seega ideaalne valik ka tundlikule nahale.

3. Mineraalkosmeetika ei ummista poore ja ei tekita vistrikke.

Ma esitleks mineraalkosmeetikat kui puhast kosmeetikat, sest see on sõna otseses mõttes nahale hea ja kasulik. Koostisest on välja jäetud kõik kahjulikud lisandid nagu talk, sünteetilised säilitusained, sünteetilised lõhnaained, mineraalõli jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles