Lustakad mängud vaheldumisi isuäratavate suupistetega

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telk terrassil: stilist Mari Jäätma kujundas oma lapselastele vahva peopaiga.
Telk terrassil: stilist Mari Jäätma kujundas oma lapselastele vahva peopaiga. Foto: Marina Puškar

Ka neile lastele, kel pole suvel sünnipäeva, võiks korraldada vahva koosviibimise näiteks lasteaia või suvepuhkuse lõpu, koolitee alguse vms puhul.

Stilist Kertu Tiik soovitab lastele pidu kavandades neilt endilt küsida, mida nad sooviksid – milliseid mänge mängida, mida süüa-juua, kuidas aeda, lehtlat, terrassi või verandat kaunistada jne.  

Sündmus omandab hoopis omamoodi tähenduse, kui lapsed sätivad peopaika koos täiskasvanutega külaliste saabumise eel kenaks. Kui on kokku lepitud, millist värvi kaunistusi eelistada, saab hakata neis toonides paberist mitmesuguseid kette, koonuseid jms meisterdama. Laudlinaks-linikuks võib lõigata tapeedist paraja pikkusega tükke, ka taldrikualusteks passib kasutada sobivat värvi pabereid.

Taldrikud-tassid-klaasid võiks sättida hoopis riiulitele, kust siis iga laps valib endale meelepärased, kuid õueolengul ei maksa ära põlata ka pappnõusid.

«Kui on plaanis siiski laud katta, võiks näiteks iga külaline leida tervitusvõileiva salvrätiku vahelt salakirja soovitusega, kuhu ta edasi peaks kulgema vms. Et lapsed armastavad üllatusi ja neile meeldib pigem suupisteid näksida, oleks mõttekas pakkuda neile söömiseks väikseid ampse (tikuleivad, lihapallid, puuviljad-marjad) ja mahlast tehtud suvemorssi. Ühte paika võiks sättida soolased, teise magusad suupisted, kolmandasse puuvilja ja marjad, neljandasse tordi. Ja tordi võiksid väiksed võõrustajad koos ema või vanaemaga varem küpsetada ja kaunistada,» räägib stilist.

Lauasistumisest toredamad on kindlasti eined murul või piknik käepärastest materjalidest kombineeritud püstkoja ees. «Laskem fantaasial lennata, aga kuulakem ka lapsi, kes puistavad ideid ju kamaluga, sel juhul tuleb kindlasti meeldejääv päev,» on Tiik veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles