Pere ja Kodu uueks peatoimetajaks saab Heidit Kaio

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidit Kaio
Heidit Kaio Foto: Raigo Pajula

Suurima pereajakirja Pere ja Kodu uue peatoimetajana asub juulis ametisse Heidit Kaio.

Heidit Kaio (42) on lõpetanud Tartu Ülikoolis ajaloo osakonna ning õppinud lühemat aega nii Rootsis kui ka Taanis. Heiditil on 20-aastane ajakirjanduses töötamise kogemus: ta on töötanud nii reporterina (Postimees, Äripäev, Eesti Ekspress) kui ka juhina (LP tegevtoimetaja, Postimehe uudistetoimetuse juht, Järva Teataja peatoimetaja, TV 1 uudiste juht). Lisaks kirjutavale pressile on ta teinud tööd ka televisioonis ja raadios ning lugenud Balti Meediakolledžis loengusarja «Television News».

«Pere ja Kodu peatoimetaja tööks kõige suurema kogemuste pagasi on mulle andnud mu pere ja kolm last – Saskia (12), Mattis (8) ja Villem (4). Eelmisest sügisest olen töötanud Eesti Päevalehe uue laupäevalehe LP tegevtoimetajana. Uue väljaande käivitamine on olnud tohutult põnev, kuid võimalus saada Eesti ühe suurima ajakirja peatoimetajaks on ühtlasi nii au kui ka põnev väljakutse,» räägib Heidit Kaio

Pere ja Kodu väljaandva Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimehe Mart Luige sõnul võivad lugejad kindlad olla, et kaks aastat tagasi uuendused läbi teinud ajakiri ilmub Heiditi juhtimisel oma tuntud headuses. «See on üks väheseid ajakirju, kus peatoimetaja perekonnaseis mängib olulist rolli. Kogenud ajakirjaniku ja lapsevanemana teeb ta kindlasti väga head ajakirja,» lisab Mart Luik.

Pere ja Kodu senine peatoimetaja Kirsi Altjõe lahkub juuni lõpus ametist perekondlikel põhjustel.

«Need kaks aastat on olnud kogemusterikas aeg, olen nautinud iga päeva Pere ja Kodu peatoimetaja rollis. Tiim on suurepärane ja uuendused, mida Pere ja Kodu vajas, on edukalt ellu viidud,» ütleb Altjõe. Ta lisab samas, et pere- ja tööelu ühildamine kahe linna vahel on olnud keeruline. «Olen aastaid sõitnud Tallinna ja Pärnu, töö ja kodu vahet. 128 kilomeetrit ei ole lühike vahemaa. Tegin valiku pere ja laste kasuks.»

«See oli kehv uudis kirjastusele, aga hea otsus tema perekonnale. Kirsi andis koos oma meeskonnaga ajakirjale uue hingamise 2011. aasta sügisel ja selle eest on nii lugejad kui ka kirjastus talle väga tänulikud,» kommenteeris juhatuse esimees Mart Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles