Lapsevanemad annavad nõu: kuidas pisikesi potil käima õpetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui laps on juba piisavalt vana, tuleb hakata vähendama mähkmete kasutamist ning õpetada pisipõnnile, kuidas poti peal pissida. Kuidas seda teha?

Emmed-issid jagavad nõuandeid, kuidas nemad õpetasid oma võsukestele poti peal pissimist, kirjutab parenting.com.

«Valisime sellise nädalavahetuse, mil saime kõik kodus olla ning lasime lapsel vaid T-särgi väel kodus ringi joosta. Pärast üht-kaht «õnnetust», taipas ta täpselt, mis tuleb poti sisse lasta ning kus pott asub. Seejärel panime talle aluspüksid jalga ja õpetasime, et vajadusel tuleb öelda, kui tekib pissihäda. Umbes nädalaga sai ta asja selgeks ning rohkem «õnnetusi» ei juhtunud.»

«Pani poja potile istuma ning olles ise teist korda rase, sättisin end mugavalt põrandale tema vastu istuma. Ta toetus minu vastu, me kallistasime ja nutsime koos, kuni laps sai lõpuks aru, et see, mida ta tegema peab, ei tee talle haiget ning midagi halba ei juhtu, kui ta potti pissib.»

«Tuletasin oma tütretirtsule iga poole tunni tagant meelde, et kui ta peab pissima, siis seda tuleb potil teha. Mõnikord on laps niivõrd hõivatud mänguga, et ta unustab vajadusel potile minna, seetõttu tuleb talle seda meelde tuletada.»

«Ma ei luba lapsel pärast kella seitset õhtul enam midagi juua. Ta läheb voodisse umbes poole üheksa paiku, enne seda lasen tal potil ära käia.»

«Potil käimise õpetamise alguses võtsin tualetti kaasa mõne raamatu või mängu, mis aitaks lapsel kauem potil istuda.»

«Ostsin oma lapsele pissipoti, kui ta oli 18-kuune. Panime teda igal õhtul enne vannitamist potile istuma. Kõige esimene kord, kui ta potile läks, tegime sellest väga suure asja: helistasime vanavanematele ja lähedastele sõpradele, et rääkida, kuidas meie pisipojast on suur poiss kasvamas!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles