Miss Irina Gorlova kahtlustab pettust Mrs Top of the World 2013 konkursil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Gorlova
Irina Gorlova Foto: Promopilt

Modell ja miss Irina Gorlova esindas Eestit hiljuti rahvusvahelisel Mrs. Top of the World 2013 konkursil Riias ja Jurmalas, kus talle omistati Mrs. Shape tiitel. Lisaks valiti Irina Vaide butiigi lemmikuks. Paraku on nii Irina kui ka mitmed teised kandidaadid konkursi tulemustes südamest pettunud, sest nende sõnul ei toimunud see ausal teel, kirjutab Buduaar.

Konkurss Mrs. Top of the World 2013 toimus esimest korda ja oli mõeldud kaunitaridele erinevatest riikidest vanuses 26 kuni 46. Võrreldes teiste missiskonkurssidega ei mänginud seekord perekonnaseis mingit rolli - finalistid võisid olla abielus, vallalised, lahku läinud, lastega või ilma. Üritus toimus 2.-9. juunil Riias ning Jurmalas, konkursi võitis Ukraina esindaja Alyona Shuba.

Irina Gorlova jaoks on missindus midagi palju rohkemat kui lihtsalt hobi - selle ümber keerlebki kogu tema elu. «Ilu- ja modellikonkursid on minu elus tähtsal kohal olnud alates aastast 2005 ning kõik glamuursed üritused kuuluvad minu elustiili juurde. Kuna asutasin rahvusvahelise produktsioonifirma Destate Republic ja natuke hiljem ka modelliagentuuri Destate Models, siis võin julgelt väita, et viimased kaks ja pool aastat on modelli-, moe- ja ilumaailm lausa minu põhitegevuseks. Saan seetõttu väga palju koostööpakkumisi missivõistluste korraldajatelt üle kogu maailma, samuti isiklikke kutseid Eestit esindada,» selgitab Irina.

Täpselt nii sai miss kutse esindada Eestit ka konkursil Mrs. Top of the World 2013. «Jah, tõepoolest nii juhtus ka selle konkursiga - sain ettepaneku Eestit esindada, kuid töö- ja reisigraafiku tõttu pidin loobuma ja hakkasin isegi casting’ut korraldama, et leida endale sobiv asendaja. Kuid kuna mind ikka väga taheti sinna Eestit esindama, siis nad ei jätnud jonni ja suutsid mind ümber veenda - vaatasin oma plaanid üle ja loobusin ühest teisest konkursist, kuhu kavatsesin juunikuus sõita, kuna Mrs. Top of the World korraldus ja programm nägid välja palju huvitavamad ja professionaalsemad. Samas pean tunnistama, et viimased kaks aastat ma ei ole ühelgi iludusvõistlusel osalenud, olen selle asemel oma tüdrukute koolitamise ja konkurssidele saatmisega tegelenud. Samas eks ma sisimas ootasin ikka seda aega, mil saan tagasi lavale, et kanda taas «Eesti» kirjaga missilinti,» tunnistab Irina.

Irina lootis vähemalt esiviisikusse pääseda. Kahjuks päris nii ei läinud. «Konkurents tundus algusest peale päris tihe. Enamus neidudest olid säravad, haritud, ilusate kleitidega, huvitava stiiliga, sõbraliku iseloomuga ja konkursiks ette valmistatud,» märgib ta. «Samas ma ju teadsin, et mul on ka suur kogemus, sobiv välimus ja iseloomujooned, et esiviisiku hulka jõuda. Siiski kunagi ei saa kindel olla, vahel ei loe see midagi - žüriiliikmete arvamused on küllaltki subjektiivsed ning tulemused võivad sageli olla väga üllatavad. Meil ei olnud teada, kes täpselt on žüriis ja mis hindamissüsteemi kasutatakse, nii et suhteliselt raske oli ennustada,» nendib Irina.

Kummalised tulemused

Kui aga tulemused käes, oli Irina segaduses ning kurb. «Praegu pean küll tunnistama, et esiviisiku valik ei olnud üldse loogiline. Olime kõik pisut ärritunud ning pettunud. Kõige üllatavam oli just see, et viienda koha sai Missis Bulgaaria, kes ei paistnud silma ei välimuse ega iseloomu poolest. Tema kohver oli kadunud, seega ka tema garderoob polnud just kõige silmatorkavam, juuksed nägid hoolitsemata välja ning nägu samuti. Ka tema intellektuaalse poole pealt on raske midagi positiivset öelda, sest ta oli väga vaikne, inglise keelt ta ei osanud ning suhtles vaid bulgaaria keeles. Mõned sõnad vene keelt oskas ta ka. Ma ei taha nüüd öelda, et just mina oleksin pidanud viienda koha saama, aga näiteks Miss Russia, Miss Lithuania, Miss Eastern Europe - nad kõik oleksid väärinud kohta esiviisiku hulgas. Inglise keele oskus on sellistel konkurssidel alati tähtis, sa pead ju suutma ennast ja oma maad väärikalt esindada, žüriiliikmete ja ajakirjanikega suhelda, iseloomu väljendada. Nii et tegelikult ei ole üldse loogiline, kuidas ta viienda koha sai, ka välimuse osas jäi ta teistele palju alla. Ja kusjuures kohe pärast finaali tuli üks žüriiliikmetest minu juurde ning ütles, et ka tema ei saa toimunust midagi aru. Pärast seda asja arutati ja selgus, et mitte keegi žüriiliikmetest ei andnud Bulgaaria neiule hääli. Kuidas ta siis esiviisiku hulka pääseda sai?» imestas Irina.

«Hetkel sellega tegeletakse ja loodan, et peagi saame selgust, kas tõesti Bulgaaria sai viienda koha või kuulub see hoopis kellelegi teisele, kuid ma siiski kardan, et tulemuste osas ei muudeta mitte midagi,» kardab missikandidaat.

Maailma raskeim töö

Sellegipoolest on Irina täna õnnelik, et just talle langes osaks võimalus Eestit antud konkursil esindada. «Päevad olid meil küll pikad ja pingelised, samas väga põnevad. Olen väga õnnelik, et esimene Mrs Top of the World 2013 konkurss oli nii suurejooneliselt korraldatud ja et ka mina sain seal olla. Tavaline päev algas teiste tüdrukute jaoks väga varajase hommikusöögiga, kuid minu jaoks mitte, sest ma ei söö hommikuti. Pärast ärkamist joon ainult vett ja Kyäni vitamiinimahla, seetõttu hommikusöökidest mina osa ei võtnud ja tänu sellele võitsin väärtuslikke lisaminuteid une jaoks.»

Pärast hommikusööki mindi trenni, proovidesse ning otse loomulikult olid kaunitarid oodatud kõikvõimalikele avamistele ning pidustustele - nende kohalolek oli vaat et olulisem kui üritus ise! «Päevakavas olid sporditrennid, proovid ja koreograafiga ning seejärel sellised üritused nagu Jurmala linnapeaga kohtumine, pressikonverentsid, butiigi avamine, moe-show, bikiinipidu, heategevus, jahisõit merel, intervjuud. Oli ka lillede istutamise aktsioon Jurmala pargis, mis nägi kontsakingades välja väga lõbus. Õhtuti olid ette nähtud erinevad üritused, õhtusöögid ilusates kleitides, moe-show'd, rahvaõhtu, enda kodumaa esitlused ja erinevad esinemised. Programmi tempo oli kiire, meil oli alati kaasas mitu erinevat kleiti, sest polnud aega edasi-tagasi hotelli vahet sõita ja sama riietusega kahel erineval üritusel olemine ei tulnud kõne allagi. Kui pikk päev lõpuks läbi sai, siis hotelli tagasi jõudes tundus küll, et mul on maailma kõige raskem töö - iga päev olla ilus ja särav kella kaheksast hommikul südaööni välja,» tõdeb Irina naerdes, et ka ilus olemine on omaette katsumus.

Iludusvõistlustel tuleb sageli ette konkurentide kleitide rikkumist, kingade varastamist ja seda kõike ikka ühel põhjusel - et oma võiduvõimalusi suurendada. Mida Irina selle peale ütleb? «Me saime küll väga hästi läbi, ei olnud mitte ühtegi ebameeldiva iseloomuga tüdrukut. Aitasime üksteist, saime väga hästi läbi ja olime nagu üks suur pere. Eks üheks põhjuseks, miks me nii hästi läbi saime, võib muidugi olla ka see, et tegu oli nii-öelda missiskonkursiga, mitte missikonkursiga - kõik, kes sellel konkursil osalesid, on juba ennast elus tõestanud naised, meil pole vaja end kellelegi tõestada, oleme elus palju saavutanud, meie seas on edukaid ärinaisi, emasid ja abikaasasid. Ükski enesekindel naine ei näe põhjust, miks ta peaks võidu nimel mõne konkurendi kleiti hakkima, sest ta teab oma väärtust ja ei karda konkurentsi. Meie jaoks on konkurents vägagi tervitatav, me teame oma väärtust,» lisab Irina, kes lapsikut käitumist ei kohanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles