Kolm nippi pikaajalise suhte tugevdamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahjuks juhtub seda tihti: kaua aega koos olnud paaride suhe muutub liiga rutiinseks. Pikaajalises suhtes võib juhtuda, et välditakse kindlaid teemasid, tuntakse koos olles igavust või näägutatakse teineteise kallal pisiasjade kallal.

Seega, kui asjad pole enam päris nii hästi kui kunagi, soovitab portaal Your Tango proovida kolme lihtsat moodust armastuse tugevdamiseks.

1.     Meenutage, mis teid algselt teineteise poole tõmbas

Istuge koos maha ning rääkida teineteisele, mis teid alguses teise juures võlus. Suhteekspert Susan Campbell lausub: «Kui paarid tulevad minu vastuvõtule, palun ma neil tihti rääkida loo sellest, kuidas nad kohtusid ja mida nad teineteises nägid. Selliste kenade mälestuste meenutamine aitab need armastavad tunded taas üles äratada.»

2.    Võtke aega probleemidest rääkimiseks

Kui paar on juba pikemat aega koos olnud, kiputakse teatud probleemsete teemade arutamisest hoiduma. Need probleemid aga ei kao, vaid on üksnes peidus ja mõjuvad teie suhtele negatiivselt.

Palu oma partneril võtta aega «puhastussessiooniks» - kumbki teist räägib näiteks viie minuti jooksul oma südamelt ära probleemid, mis sinna ootele on pandud.

3.    Vaata ja puuduta teda armastavalt

Uurimused on näidanud, et samad tegevused, mis annavad kindlustunnet beebidele – armastavad pilgud, hoolitsevad puudutused ja rahustavad hääletoonid – aitavad partneritel tunda end suhtes turvaliselt ja õnnelikult. Seega, kui sa tunned, et su teine pool on stressis või halvas tujus, paku talle toetavaid sõnu, õrnu puudutusi ja pikki armastavaid pilke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles