31 – vanus, mil naised hakkavad oma emadeks muutuma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutise uurimuse kohaselt hakkavad enamik naistest mõtteviisilt, käitumiselt ja eelistustelt ema sarnaseks muutuma 31 aasta vanusena.

Daily Mail kirjutab, et kõige olulisemaks verstapostiks naiste muutumisel nende ema sarnaseks on esimese lapse sünd. 31-aastased on näiteks just hiljuti lapse saanud Beyonce ja viimaseid kuid lapseootel Kate Middleton.

Sündmused, mis mõjutavad seda, et naine hakkab üha rohkem enda ema moodi minema, on ka abiellumine ja kodusoetamine, millega kaasneb tihti ka laenukohustus. Tänapäeval leiavad ka need tihti aset just 30-ndate eluaastate alguses.

Rohkem kui pooled Suurbritannias küsitletud naistest vastasid, et oma ema mõistma ja temaga sarnaselt käituma hakkasid nad on varastes 30-ndates – siis lõpetati ka ema vastu «mässamine». Täpsemalt oli kõige populaarsem vastus, et selline muutus toimus 31 aasta vanusena.

Vaid 5 protsenti naistest ütlesid, et nad muutusid oma ema sarnaseks olles 20-ndate aastate alguses.

Uuringust selgus ka, et 51 protsenti naistest peavad just ema kõige inspireerivamaks inimeseks oma elus. Teisele kohale tulid õed (18 protsenti), vanaemad (10 protsenti) ja parimad sõbrad (8 protsenti).

Naised vastasid, et ema moodi muutumisest andis märki see, et neile hakkasid üha rohkem meeldima samad teleseriaalid, nad hakkasid tegelema emaga sarnaste hobidega ja kasutama ema väljendeid. 

Uurimuse läbiviija Craig Perrott sõnas: «Paratamatult hakkavad ühel elu hetkel kõik naised oma emadeks muutuma ja see on ju väga positiivne, sest emad on pea kõigi naiste jaoks väga imelisemad inimesed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles