Ilu-lounge: koolilõpu iluspikker

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meik: Reet Härmat
Juuksed: Erkki Liivak (Deniss Kovalenko stuudio Make Your ID)
Rõivad: Iris Janvier
Meik: Reet Härmat Juuksed: Erkki Liivak (Deniss Kovalenko stuudio Make Your ID) Rõivad: Iris Janvier Foto: Jelena Rudi

Eks see ole kõigi koolilaste hästihoitud saladuseks, et hea spiku aitab läbi nii mõnestki hullust eksamist. Koolilõpupidu mõistagi eksam ei ole, see on väljateenitud tähistamine ja preemia aastatepikkuse tubli töö eest! Aga üks korralik spikker, mis aitaks end sel puhul ilusaks teha, kulub sellegipoolest ära.

Parim spikker on selline, mis aitab sul edukalt ära teha töö, milleks sa isegi eelnevalt harjutanud ei ole. Jumestusega on täpselt samad lood – see pole mingi raketiteadus. Tuleb lihtsalt õigeid nippe teada! Oma 15 aasta pikkustele kogemustele tuginedes tean täpselt, mis kevadises kirkas päikeses hästi mõjub, mis noorele kaunitarile ilu juurde lisab ja mis vastupidi liialt raskelt mõjuks. Kõik parimad tõed on praktika käigus kõrva taha pandud.

Meie loost leiad kiire ja käepärase juhise, kuidas end enne tähtsat sündmust kauniks muuta. Kui aga on isu veelgi põhjalikumate meigisoovituste järele, tasub endale hankida raamat «Jumestusjutud» – sealt leiab lihtsate juhistega 20 erinevat põnevat jumestust ning koolilõpumeigile on pühendatud lausa terve eraldi teema. Või kes on veelgi kavalam, laseb selle raamatu endale kinkida – koolilõpp on selleks ju igati õilis ja aus põhjus.

KOOLILÕPUMEIK 

Enne asja kallale asumist pea meeles – meik olgu värske, kerge ja püsiv, kuid mõne isikupärase vimka võiksid endale siiski lubada!

Hea valem on selline: valgus + värskus + veidi vallatust.

1. HELLITA JA MATISTA. Kõigepealt hellitasin nahka L´atelier des Délices niisutava kreemiga ja seejärel lukustasin niiskuse nahka matsitava meigialuskreemiga. Lumene Beauty Base Matifying Primer on kaval valik, kui meik peab püsima terve pika päeva ja soovid, et nahk soojal suvepäeval liigselt läikima ei hakkaks. NB! Niisutav kreem seal all tagab, et nahk püsib veelgi värskem ja meigipõhja «ära sööma» ei kipuks.

2. PÜÜA VALGUST! Lumene valgustpeegeldava peitepliiatsiga joonistasin näole nö valguse-skeemi, lisa kreemi kohtadele, kus tahad varje kaotada ja näoosadele mida tahad rõhutada - silmaalused varjud peidad nii hetkega ja tood esile kulmuluu, põsesarnad, huulekaare. Pintseldasin kogu näole imeõhukeselt Manhattani BB-kreemi – see ühtlustab, kuid ei peida nahka. Kinnitasin kogu meigipõhja Couleur Carameli mineraalpuudriga. Tulemus jääb moodsalt «meigivaba».

3. PUNAPÕSED – NOORE ILU TRUMP. Põsesarnadel panin roosid õitsema ja päikese peegeldama Jane Iredale paletiga Cool, kus koos roosa põsepuna ja päikesepuuder. Päikesepuudrit lisasin meelekohtadele ja rõhutasin sarnajoont.

4. KULMUD – SU SILMADE RAAM. Kulmud väärivad piduliku meigi puhul alati tähelepanu! Lihtne on neid rõhutada hallikaspruuni lauvärviga, tugevdasin tulemust GloMinerals toonitud kulmutušiga.

5. SILMAD – SINU SÄRA! Olgugi näopõhi nähtamatu, silmade ilmekus tasub julgelt jumestusega esile tuua. Nii jääd piltidel palju kaunim! Laugude jumestust alustasin heledast lauvärvist - hajutasin seda üle kogu lau, The Balm lauvärvipaletis Shadylady vol 3 on koos kõik toonid, mis vaja. Tumehalliga raamistasin silmakuju ja andsin kulmuluule varju lilla tooniga, silma välisnurka varjutasin kõige tumedamat tooni veidi kolmnurkselt, heledat lisasin veel kulmukaare alla ja silma sisenurka. Laineri maalisin Bellapierre ülitäpse laineriga – tee seda viimasena, tulemus jääb rõhutatult pidulik. Veidi sära-glitter’it lainerijoonele silma sisenurgas lisab glamuuri. Ripsmetele harjasin rikkaliku kihi Oriflame 2FX ripsmetušši.

6. VÄRSE ROOSINUPUSUU. Isegi kui tunned ahvatlust dramaatiliste punaste järele, siis jäta need parem rahule. Need mõjuvad hästi sumedas tehisvalguses, päikeseline lõpupidu on mahlaste roosade päralt! Huuled joonistasin kaunikaareliseks Annemarie Börlindi huulepliiatsiga, kus teises otsas olev pintsel on eriti hea, et huulevärv ühtlaselt suule kanda. Huultele valisin kaunilt kumava roosa Dr.Hauschka looduspuhtast kollektsioonist.

7. VIIMANE LIHV. Dekolteele lisasin veidi The Body Shop Oliivi kehavõid hõrgu läike saamiseks. Seda võib julgelt kanda ka käsivartele, isegi jalgadele.                                                                                                   

KOOLILÕPUSOENG koos värvivärskendusega

Tähtsa sündmuse eel tasub kindlasti aega leida, et sammud juuksurisalongi seada, sest «otse salongist välja astunud» juuksed näevad võrratud välja ka üsna vaba joonega soengus. Jäta meelde, et ülespandud soengus on alati veidi rohkem elegantsi ja väärikust, aga ära muuda seda liiga rangeks või ülepakutult dekoreerituks. Kõvad lokivedrud kõrvade juures on mõjuvad täna ülepingutatult ja veidi vanamoodsalt.

Meie kauni lõpetaja puhul oli kõik ilusasti tasakaalus juba alustades. Sellepärast otsustas juuksur tema välimust vaid natuke värskendada, ilma kardinaalsete muudatusteta. Juuksed said toonitud Wella kergvärviga, vaid ühe tooni võrra tumedamaks – see toob välja oma värvi ilu ja annab imekauni läike. Lõpetaja näojoonte järgi sai valitud ülespandud soeng, kuid kaasaegses ja nooruslikus, pisut vabamas vormis. Soengu tegemisel sai kasutatud Wella Stay Brilliant soenguvedelikku, Wella Glamour Recharge soengulakki ning Wella Stay Styled viimistluslakki.

Kui kaunis nägu ees ja soeng peas, ongi paras aeg selga tõmmata oma lõpupeoks välja valitud, võimalikult hästi kandja isikupära esile toov kleit, kerged kingad jalga ning ongi kaunis tarkusejumalanna valmis oma tunnistust vastu võtma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles