Samsungi seksistlik reklaam ajas meesaktivistid marru

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Smart TV reklaam.
Samsung Smart TV reklaam. Foto: Kuvatõmmis

Samsungi Smart TV reklaam «Evolutsiooniline abikaasa» on internetiavarustes palju furoori tekitanud. Kriitikud heidavad ette, et reklaamiklipp on seksistlik ja näitab mehi halvas valguses.

Reklaamis kujutatakse naist, kes unistab sellest, et saaks oma abikaasa külge panna seadme, mis uuendaks meest samamoodi nagu telekatki. Fox News kirjutas, et nimetatud reklaamis kujutatakse mehi räpaste logarditena, kes on kui koopainimesed. Redditi kasutajad on nimetanud reklaami «täielikuks saastaks» ja «tõesti kohutavaks». Raevunud meeste kommentaare võib leida ka Youtube’ist, vahendab Huffington Post. Kliendid on solvunud, et kui naisi sellises valguses näidataks, põhjustaks see suure skandaali.

Meeste õiguste eest seisjate viha ja mure diskrimineerimise pärast pole ka imekspandav, kuid tegelikult pole Samsungi reklaam ka naiste suhtes õiglane.

See pole esimene kord kui Samsungile heidetakse ette soostereotüüpidega liialdamist. Märtsis kritiseeriti tuliselt seda, kuidas kujutati naisi mobiiltelefoni GS4 lansseerimise avaüritusel. Samsungil on soovitatud enne uue toodete väljastamist muuta oma turundusstiili ja teha edaspidi sooneutraalsemaid reklaame.

Vaata videot allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles