Jumalike jalgade nimel: kuidas õigesti raseerida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raseerimise juures on tähtis selle tehnika, kuid pehme, sileda ja karvavaba naha saamiseks vaid õigest tehnikast ei piisa. Sama tähtis kui raseerimise ise, on see, mida sa enne ja pärast raseerimist teed.

Female First jagab firmade Venus ja Braun iluterapeut Nathalie Eleni antud nõuandeid perfektse raseerimistulemuse saavutamiseks.

  • Enne raseerimist on tähtis duši all või vannis käia, sest see eemaldab nahal oleva higi. Lisaks niisutab see karvanääpsu, mistõttu on seda kuni 60protsenti kergem raseerida. Kõige kasulik oleks vee all liguneda 2-3 minutit, sest hiljem (näiteks pärast 15 minutit vee all olemist) hakkab nahk kergelt kortsuliseks tõmbuma ja õrnalt paisuma, mistõttu pole enam väga naha lähedalt võimalik raseerida.
  • Määri nahale ohtralt raseerimisgeeli või niisutavat dušigeel, sest need  hoiavad karvanääpsu niiskena ning tagavad raseerija sujuva libisemise. Seebi kasutamine pole soovitatav, sest see võib raseerija terasid ummistada ja paljud seebid on ka nahka kuivatavad ja võivad põhjustada ketendamist.
  • Vali oma raseerijat hoolikalt. Paljud firmad pakuvad suure valiku erinevaid raseerijaid, mille seast saad endale täpselt õige valida. Tähtis on, et tera oleks kogu aeg hästi naha vastas, isegi sellistes keerukates kohtades nagu põlved ja pahkluud.
  • Ära kunagi kasuta kulunud tera. Uus tera tagab nahalähedasema ja siledama raseerimise ning ennetab sisselõigete ja nahaärrituse teket. Tera peaks vahetama kohe kui tunned, et tas kasvõi natukesegi nürimaks on jäänud ja enam nahal nii kergelt ei libise. Keskmiselt vahetavad naised raseerija tera välja pärast kümmet kasutuskorda, kuid tera nüristumine sõltub karvakasvust ja raseerimissagedusest, nii et kindlat aega pole võimalik määrata.
  • Hoia raseerijat naha vastas õrnalt ja kasuta nii vähe survet kui võimalik. Raseeri suunas, mis sulle kõige mugavam tundub. Seebita väga hoolikalt bikiinipiirkonda ning teisi eriti tundlikke piirkondi.
  • Jäta keerukaimate kohtade raseerimine viimaseks. Põlvede taguseid, reie sisekülgi ja piirkondi, kus luu asub nahale väga lähedal (näiteks pahkluid),on tihti väga keeruline raseerida. Abiks on painduva peaga raseerijad, mis võimaldavad nende keerukate piirkondade ümber palju «manööverdada».
  • Pärast raseerimist loputa keha hoolikalt ning patsuta kuivaks. Hoidu rätikuga tugevalt hõõrumast ja ära patsuta keha päris lõplikult kuivaks. Natuke niiskust nahal imendub sisse nagu ihupiimgi ja aitab ennetada eriti just värskelt raseeritud naha kuivamist ja ketendamist, mis aitab sul saavutada jumalikult särava naha.

Kuidas vältida sisselõikeid?

Kasuta ohtralt raseerimis- või dušigeeli ja ära avalda raseerijale liiga palju survet. Mõned raseerijad on geelribaga, mis samuti aitavad sisselõikeid vältida.

Kuidas hoiduda sissekasvanud karvadest?

Sissekasvanud karvade põhjuseks on liigne hulk surnud naharakke karva ümber, mis takistavad karva loomulikku kasvamist. Sissekasvanud karvade vastu on kõige efektiivsem naha koorimine, sest koorimine eemaldab õrnalt pindmised surnud naharakud ning nii saab karv läbi naha pinna kasvada.

Kuidas peaks oma raseerijat hooldama?

Hoia oma raseerijat alati püstises asendis ning kuivas kohas. See hoiab su raseerija bakteritest puhtana ja niiskus ei saa tera nüristada. Pärast igat raseerimist lihtsalt loputa raseerijat ning lase sel õhu käes kuivada. Regulaarne loputamine hoiab ära selle ummistumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles