Tütar riietab ema

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja tütar lilleõites: Piret Puppart – seelik 49,95 eurot, Monton, kunstlilleoks juustes 3,96 eurot, Hortes, maika ja kingad stilistilt. Ülle Puppart – mantelkleit 119 eurot ja püksid 49,95 eurot, Monton; kingad 44 eurot, Shu; sidrunipuu 69,95 eurot ja korv 5,56 eurot, Hortes.
Ema ja tütar lilleõites: Piret Puppart – seelik 49,95 eurot, Monton, kunstlilleoks juustes 3,96 eurot, Hortes, maika ja kingad stilistilt. Ülle Puppart – mantelkleit 119 eurot ja püksid 49,95 eurot, Monton; kingad 44 eurot, Shu; sidrunipuu 69,95 eurot ja korv 5,56 eurot, Hortes. Foto: Peeter Langovits

Moekunstnik ja stilist Piret Puppart pani oma ema Ülle Pupparti riidesse just nii, nagu talle meeldib – lilleliselt.

Kui Montoni ja oma kaubamärgi Uschan­ka disainer Piret Puppart sai emalt Ülle Puppartilt voli riietada ta sellistesse rõivastesse, nagu tema tahab, mõtles ta ennekõike lilledele.

«Emadele emadepäevaks lilli! Kohe palju ja igas võimalikus variandis. Miks siis mitte ka lillebuketi asemele või kõrvale üks tore lilleline pluus,» arutleb ta. Tuhin ema «lille lüüa» tekkis tütrel ka seepärast, et tavaliselt too lillemustreid ja romantilist stiili ei kanna. Ka kõrgeid kontsi, mis fotodel kooslustesse kuuluvad, ema argipäeval jalga ei pane, tunnistab moekunstnik.

Küll aga on ema osalt ka tütre õhutusel viimastel aegadel rohkem erksaid värve kandma õppinud. «Keerasin natuke lihtsalt vinti juurde ja sättisin ta ühes komplektis üleni erkrohelisse. Sellel ei ole vanusepiirangut!» julgustab ta teisigi emasid kirkaid värve proovima. Mõningaseks kompromissiks ema tavapäraste eelistuste ja lillerohkuse vahel said moekunstniku sõnul aga 60ndate siluetid, mis järgivad emale meelepärast lihtsat joont.

«Tõesti, lillelist ei kanna ma üldse ja eelistan madalaid kingi,» naerab tütre stilistikat kommenteerides Kuressaares elav ja ettevõtte tegevjuhina töötav Ülle Puppart.

Samas tunnistab ta, et kui muidu valitsebki tema garderoobi lihtne klassikaline stiil, ühevärvilised asjad, eriti must ja valge, ning sõltuvalt olukorrast kannab ta nii kostüümi, kleiti kui ka mugavaid teksaseid, siis tütre välja pakutud lilleline mantelkleit ja kapripüksid meeldivad talle väga. Isegi nii väga, et ta käis neid poest otsimas, kuid need olid otsas.

Kärtsroheline on talle aga täiesti uus avastus – «Super!» Rohelised püksid ta endale juba ostiski. Ning kogu lõpptulemusega on väga rahul: midagi täiesti teistmoodi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles