Ilu-lounge: naisel on ainult parimad aastad!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Jelena Rudi

Emadepäev on ukse ees ja sel puhul paslik meenutada, et ka oma armas ema on eelkõige naine. Selle asemel, et talle uus pann kaenlas ukse taha ilmuda, kingi emale midagi, mis mõjuks kui kompliment. Ilu leidub igas eas – seda tõestavad kaks igisäravat kaunitari Anu Saagim ja tema ema Tiina.

Anu sai äsja 51, Tiinal on aastaid 73, kuid silmade sära ja särtsu järgi hinnates pakuks mõlemale poole vähem. Kust see ilu ja elurõõm tuleb? Ja kuidas end jumestuse abil veelgi enam «lille lüüa», kui oled «toore tikri east» välja küpsenud? Mis on tõeliselt hea emadepäeva kingitus? Just selles tänases Ilu-lounge’is juttu teemegi.

Igavese ilu saladus

Mõned usuvad, et ilu alleshoidmine pikki aastaid on täiskohaga raske töö – dieedid, trennid, hirmkallid kreemid ja ohtralt loobumisi. Anu Saagim ja tema kaunis ema on aga elavaks tõestuseks risti vastupidisele mõtteviisile. «Ma arvan, et elu ilma piiranguteta - see on parim valem!» teatab Anu, kelle kapis leidub nii šampanjat kui vahukooretorti. «Elu tuleb osata nautida, rõõmsameelsus ja vabadus hoiab hinge noore.»

Naine on alati ilus, seda usku ei tohi lihtsalt ise ära kaotada. Kiitmine naisele on nagu vesi lillele – ta puhkeb veelgi eredamalt õide. «Eks ikka edevus ja julgus – see on naisele kasuks!» lisab Tiina kavala naeratusega.

Anu ja Tiina on mõlemad erakordselt tegusad naised. «Mulle meeldib kiirus ja adrenaliin, teha asju täie tulega, see on äge!» selgitab Anu. «Aga kui midagi valmis saab, siis oskan ma seda ka tähistada ja rõõmustada. Eestlastel on tihti nii, et isegi kui miski õnnestub, köetakse kohe edasi, pingutatakse üha edasi. Ennast ei kiideta. Aga mina arvan, et kiitust on igaüks väärt!»

Ema on alati eeskuju

«Minu ema on naksakas ja vapper, ehtne hakkama-saaja eesti naine!» teatab Anu siira uhkustundega hääles. «Enda eest hoolitsemine ja «lille löömine» – see on meie kodus alati olnud! Paljud löövad mingil hetkel käega, aga oma emale ma annan küll 10 punkti – ta on alati naiselikuks jäänud.»

«Täpselt nii, ma ei lähe isegi koeraga jalutama nii, et ma pole ennast ilusaks teinud. Ma lihtsalt pean olema tipp-topp!» teatab Tiina bravuurikalt.

Tema on end alati jumestanud, kuid kreeme ei kasuta üldse. «Tal on oma iluretsept - vesi, seep ja sport. Armastuse värskes õhus liikumise vastu olen ka mina tema käest külge saanud,» märgib Anu rahulolevalt.

«Hakkasin juba 15-aastaselt sportima ja oi, ma olin alati hirmus kange – tahtsin alati ikka medalit saada,» naerab Tiina. «Aga mis eeskujudesse puutub - ega teiste nõuandeid ei kuulanud mina ja ei kuula teised ka. Ainult mida näed, sellest ikka õpid.»

Parimate aastate jumestus

«Minu jaoks on jumestamine nagu rituaal,» teatab Anu. «Ma ei tee midagi rasket, aga see sättimine on tähtis. Meikimine on nagu mediteerimine, mis viib tuju kohe hoopis paremale lainele.» Kui hakkad vabatahtlikult majasokuks ja loobud jumestamisest, võibki naise ainsaks ehteks jääda «kena kodune nina». Seevastu kulutades vaid pisut aega peegli ees saad vastu parema tuju ja rõõmsama päeva.

1.      NIISUTA NAHKA. Naha kreemitamine on iga aastaga üha tähtsam, see silub ja hellitab nahka. Imelise efekti annab niisutav kreem Chanel Sublimage Le Fluide. Silmakreem on samuti tähtsal kohal – see silub silmanähtavalt õrna nahka ning seda võib kanda kergelt isegi jumestuse peale.

2.      KERGE ja VÄRSKE PÕHI. Paksud põhjad – unustage need! Jumestuse põhja tegin BB-kreemiga, mille kinnitasin mineraalpuudriga - nende kahe väga nahasõbraliku meigitoote kombinatsioon on eriti vastupidav ja annab üliloomuliku tulemuse. Mitte keegi ei tea, et oled loomulikku jumet veidike putitanud.

3.      PUNA PALGE! See on hoopis tähtsam kui arvatakse, et anda näole elu ja värskust. Põsepuna valisin rõõmsalt roosa ja päikesepuudri tooni küllalt  tumeda, et rõhutada Anu kaunilt jumekat nahka.

4.      LEMMIKVÄRVID SILMADELE. Kui armastad värve, siis naudi neid niipalju kui süda lustib! Silmameigi tegin Anu lemmikvärvide kuldse, lilla ja tibakese rohelisega, kasutasin Couleur Carameli looduslikke ja säravaid värve. Kõigepealt katsin valgustpeegeldava peitevärvi ja liivakarva tooniga kogu lau. Tõmbasin ülemisele ripsmepiirile lainerijoone ja pehmendasin seda mustaga. Kuldne läks liikuva lau osale ja lillaga rõhutasin silma välisnurka. Kulmuluule libistasin veidi roosat põsepuna. Anu rohelised silmad lõid eriliselt särama, kui lisasin alalau siseäärele leherohelist pliiatsit. Viimaks värvisin ripsmed ja rõhutasin kulmud – nende kuju esiletoomine annab näole isikupära. Anu ema Tiina silmadel kasutasin sama skeemi, üksnes malbemaid toone.

5.      KIRSIHUULED. Ärge peljake katsetada julgeid värve huultel, see paneb kogu meigi elama. Peab ju ometi tundma rõõmu naiseks olemise eelistest, mille hulka kindlasti kuulub õigus kanda säravalt ja sirge seljaga pilkupüüdvat huulepulka!

Kingi emale kaunis päev

«Emadepäev on väga tähtis päev, meie peres on alati oluline tähistada,» on Anu ja Tiina ühel meelel. «Parim kingitus emale on aeg – viid ema kuhugi välja või lausa unelmate reisile. Meie võtame terve päeva selleks, et koosolemist nautida. Minu ema on alati ühist tähistamist väärtustanud ja minagi olen õppinud seda hindama.»

Anu tunnistab, et temagi elus on ette tulnud etappe, kus ta ajapuudust on üritanud hinnaliste kingitustega kompenseerida. «Aga need on mu ema jaoks täiesti ebaolulised – aeg ja tähelepanu on kõige kallim, mida meil on anda.»

«Mulle väga meeldib välja minna, näha lapsi-lapselapsi, tunda rõõmu kuidas nad on andekamad, targemad ja julgemad. Meie tähistame ikka mitu-mitu korda kuus, kuid emadepäeval kindlasti kohe! Ja Anu alati üllatab. Ma ei tea, kuidas temal neid ideid nii palju on. Ta kohe oskab leida selle päiksekiire, mis ka kõigi teiste päeva särama paneb!»

Anu ei mõista, miks nii paljud ei tule selle pealegi, et oma emaga koos meelt lahutada. «See on ometi tõeliselt suur kingitus mõlemale! Ei piisa kui kappad korraks kohvikusse tsau-kakao ja asi korras. Pühenda oma emale terve päev!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles