Kuidas kallimaga kõige õigemini kakelda?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal paaril tuleb aeg-ajalt ette vaidlusi ja kaklemist, aga kas teadsite, et on olemas õige viis, kuidas kakelda? Järgmised nõuanded garanteerivad, et pärast järgmist kaklust muutub teie suhe tugevamaks.

Unusta kolm sõna

«Me peame rääkima». Tavaliselt ei järgne sellele lausele midagi head, eriti kui seda öeldakse äärmiselt üleoleval moel. See paneb mehe automaatselt kaitsepositsioonile ja ta eeldab kõige halvimat. Alusta parem sellega, et ütled, et peate X teemal rääkima ja lisa milliseid tundeid see sinus tekitab.

Näita, et tahad tema seisukohti kuulda

Kehakeel ütleb rohkem, kui oskad arvata. Istu sirgelt, hoia käsi paigal, vaata talle silma ja nooguta, kui ta sinuga räägib, näitamaks, et sa kuulad teda. Kui su käed on rinnal risti, sa nõjatud tahapoole või oled mossis olekuga, siis on mees juba vestluse alguses valvel ja kaitsepositsioonil.

Ole tasa

Üks suurimaid vigu, mis naised vaidluste käigus teevad, on see, et nad ei tea, millal rääkimine lõpetada. Naistel on tavaliselt pikk nimekiri muredest, kuid reeglina ei saa kõiki probleeme ühe vestluse käigus lahendada. Hinga sügavalt välja ja lase mehel ka sõna sekka öelda. Kuula, mida tal on öelda. Kui räägite pidevalt üksteisest üle, siis ei saa ükski probleem lahendatud.

Lõpeta draama

Naised kipuvad vaidluste käigus väga dramaatiliseks muutuma. Ära karju, loobi asju ega muutu hüsteeriliseks. See jätab sinust närvilise ja ebastabiilse mulje. Kui tunned, et sa enam ei pea vastu, kõnni eemale ja tule tagasi, kui oled rahunenud. Sa saad oma seisukohti mehele paremini selgeks teha siis, kui ta ei pea sind hullumeelseks.

Tunnista seda, kui tema jutus on iva

Usu või mitte, aga mehed ei eksi alati. Ütle talle, et mõistad tema seisukohti. See võtab vestlusest pinget vähemaks ja muudab probleemide lahendamise lihtsamaks.

Pea nutmisega piiri

Vaidluse käigus on normaalne nutma hakata. Mõnikord on see isegi parim moodus, kuidas partnerile näidata, kui endast väljas sa oled. Kuid pidevalt nutmine võib vale mulje jätta. Mehele võib tunduda, et sa teeskled ja kasutad pisaraid temaga manipuleerimiseks.

Ära lase vaidlusel inetuks muutuda

Kui taipad, et võid kohe-kohe midagi inetut öelda, mida hiljem kahetsed, siis lõpeta rääkimine ja loe mõttes kümneni. Ütle mehele, et vestlus läheb halvas suunas ja et teil mõlemal on vaja aeg maha võtta. Kui ta ignoreerib sind ja jätab rääkimist, ole lihtsalt tasa. Pea meeles, et vähemalt üks teist võiks käituda täiskasvanu kombel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles