Ariel Klas: kenasti riietuda ei tule teistele mulje avaldamiseks, vaid eelkõige enda pärast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Klas ja Eri Klas.
Ariel Klas ja Eri Klas. Foto: Jelena Rudi

Möödunud nädalal tuli seltskonnadaam Anu Saagim välja avaldusega, et eestlased näevad pidulikel üritustel välja nagu kaltsakad. Ärinaine Ariel Klas ütles ajakirjale Naised, et rõivaste valik vastavalt sündmuse pidulikkusele aitab eelhäälestada sündmusele endale ja loob pidulikuma meeleolu meis endis.

«Ma ei pea end riidesse panema eesmärgiga teistele muljet avaldada, vaid eelkõige iseenda pärast,» selgitas ta. «Olen reisinud ringi paljudes maailma riikides ja viibinud erineva pidulikkusega üritusel. Üldiselt tuleb nentida, et inimesed peavad etiketist kinni ja riietuvad vastavalt sündmusele.»

Kui Hollandis ja Taanis tuleb Ariel Klasi sõnul ette ka seda, et noored käivad pidulikel üritustel teksapükstega, siis eestlaste rõivaetiketi tundmisega võib üldiselt rahule jääda. Sama ei saa Klasi meelest öelda näiteks soomlaste kohta. «Kui naisel pole palju võimalusi oma garderoobi täiendamiseks, on alati paslikud valge pluus ja mustad püksid või seelik ning klassikaline väike must kleit, kui pole just pikka tualetti nõudva sündmusega,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles