Seitse inimest, keda sa kindlasti ei pea oma pulma kutsuma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmad.
Pulmad. Foto: SCANPIX

Külaliste nimekirja koostamine on pulma planeerimise puhul üks kõige ebameeldivamaid toiminguid. Et seda valikut sulle (ja su suhtele) kergemaks teha, on siin nimekiri seitset tüüpi tuttavatest, kelle võib süümepiinu tundmata külaliste nimekirjast välja jätta.

B-nimekiri. Kui hakkad nimekirja koostama, siis eralda esiteks inimesed selle järgi, kes peavad kohe kindlasti kohale tulema (A-nimekiri) ja need, kelle kohalolek teeks sulle küll head meelt, kuid kelle viibimine pulmas pole ka elulise tähtsusega (B-nimekiri). See, et sa olid kellegagi kooli ajal lähedane või kui käisid tema pulmas viis aastat tagasi, ei tähenda, et sul on kohustus teda oma peole kutsuda. Eriti siis, kui te tegelikult enam ei suhtle. Pulm ei ole kokkutulek – see tähendab vaid sinu ja su armastatud partneri liidu tähistamist, kirjutab Huff Post.

Endised kaaslased. Kui su eks on su parim sõber ja su partneril pole tema vastu mitte midagi, siis pole põhjust, miks jätta ta kutsumata. Vastasel juhul mõtle, mida tunneb su vastne abikaasa kui endine mees võtab su tantsule? Või mida tunneksid ise vastupidises olukorras?

Külaliste kaaslased. Etiketiekspertidel on erinevaid arvamusi selle suhtes, kellel külalistest peaks olema õigus pulma kaaslane ühes võtta. On neid, kes arvavad, et selleks on õigus kõigil täisealistel külalistel, kuid on ka neid, kes usuvad, et kaaslase kaasakutsumine pulma tähendab, et külaline elab oma partneriga koos. Siin pead ise otsustama lähtuvalt oma pulmaeelarvest ja sisetundest, millise variandi kasuks otsustad. Mis puutub aga vallalistesse, siis on sul täielik õigus saata kutse vaid sõbrale/sugulasele – las üksikud suhtlevad pulmas teiste vallalistega.

Su ülemus. Võib-olla tunned end ebamugavalt kui ülemuse pulmakutsest ilma jätad, kuid tema kutsumine võib olla ehk veelgi imelikum, eriti kui ta on töölt ainus, keda kutsuda otsustad. Ülemuse pulma kutsumine oleneb täiesti töökultuurist, mis teie töökohal valitseb. Kui suur on meeskond ja kui vabalt end üldisemas plaanis ülemusega koos olles tunned? Pulm on intiimne, olenemata külalise arvust. Sa tahad end igal juhul vabalt tunda.

Sugulased või sõbrad, kes ei oska pidudel käituda. Su pulmapäev peaks olema võimalikult stressivaba – sa ei peaks muretsema selle pärast, kas onu Heino joob liiga palju ja hakkab märatsema või kas sõber Mart hakkab purjus peaga skandaali kiskuma ja sõbrannasid ahistama. Kõik, kes on tuntud kui draamatsejad ja laamendajad, võid jätta oma pulma kutsumata, et probleeme vältida.

Kauged sugulased. Veri on küll paksem kui vesi, aga suure tõenäosusega tunnevad su sõbrad sind paremini kui kauged sugulased, keda sa pole aastaid näinudki. Sugulasi ei peaks automaatselt külaliste nimekirja lisama. Kui oled kahevahel, kas kutsuda pulma sõber või kaugenenud sugulane, siis eelista sõpra.

Naabrid. See, et sa neid sageli kohtad, ei tähenda, et peaksid neid pulma kutsuma. Tee seda vaid siis, kui tunned, et olete tõesti sõbrad ja te käite ka üksteisel aeg-ajalt külas. Kui ei, siis ära tunne end halvasti, et nad nimekirjast välja jätad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles