Priid printsid ja printsessid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry (Suurbritannia)
Prints Harry (Suurbritannia) Foto: SCANPIX

Arter reastas mõned Euroopa ahvatlevamad priid siniverelised, kes veel sõrmust sõrme pole saanud. Nimistu ei saa üle ega ümber pea iga päev meedias tiirlevast skandaalsest prints Harryst, aga peale tema on siin mõnedki vähem tuntust kogunud, ent seevastu igati väärikad nimed.

1 . Prints Carl Philip (Rootsi)

Vanus: 33
Koht troonipärimise järjekorras: 3.
Haridus/elukutse: õppinud graafilist disaini Stockholmis ja USAs; olnud praktikal fotograafina Washingtonis National Geographic Society juures; läbinud kursused põllumajanduses, metsanduses ja äris ning on nimetatud Rootsi mereväe leitnandiks.
Huvialad: huvitatud kunstist ja disainist; armastab loodust ja sporti, eriti autosporti, jalgpalli, ujumist ja suusatamist. Lisaks on tal jahiluba.

Senised suhted: ligi kümme aastat sõbrustas prints reklaamiagentuuris töötava Emma Pernaldiga, kes oli ka Carl Philipi ema suur lemmik, kuid viimasel ajal on teda üha meelamalt kudrutamas nähtud modelli ja tõsielusarjas kuulsust kogunud Sofia Hellqvistiga, kes kuninglikule perele varasema maine tõttu nii meeltmööda pole. Kuna aga neiu meesteajakirjale poseerimiseks tehtud poolpaljaid pilte on meedias juba piisavalt ringelnud, ei ole paparatsodel vaja vähemalt seda paarikest nii kiivalt jälitada. 

Huvitavad faktid: printsi on meedias nimetatud nii playboy’ks, Rootsi Orlando Bloomiks kui ka pere mustaks lambaks. 2004. aastal läbis ta Vasaloppeti suusamaratoni 90-kilomeetrise distantsi ajaga 6.21.52 ning kandis samal aastal ka Ateenas olümpiatõrvikut. 2011. aastal sai president Ilveselt Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi; mullu pälvis prints tähelepanu, kui teda pärast pidutsemist ööklubi ees varastel hommikutundidel rünnati.

2. Prints Harry (Suurbritannia)

Vanus: 28

Koht troonipärimise järjekorras: 3.

Haridus/elukutse: pärast maineka Etoni kolledži lõpetamist on keskendunud sõjaväekarjäärile; õppis Sandhursti kuninglikus sõjaväeakadeemias, kapteni auastmes, tuntud lahingkopteri piloodina, on osalenud Afganistani missioonidel.

Huvialad:  sport, eriti ragbi, polo, motosport ja suusatamine; muusika ja videomängud.

Senised suhted: justkui jojo on tema suhe Zimbabwest pärit Chelsy Davyga üles-alla hüpelnud, viimasel ajal on poissmehest printsi aga nähtud koos järjekordse blondi   kaunitari, moderntantsu õppiva Cressida Bonasega.

Huvitavad faktid: kogunud kuulsust ennekõike skandaalidega, «metsiku lapse» või «räpase Harryna», üle piiri läinud pidutsemise, kanepisuitsetamise, julgete ning kohati lausa rassistlike ja ebaõnnestunud väljaütlemistega, näiteks võrreldes sõda videomängudega või solvates pakistanlasi kohatute väljenditega. 

3. Prints Pierre Casiraghi (Monaco)

Vanus: 25

Koht troonipärimise järjekorras: 3.

Haridus/elukutse: õppis Milanos rahvusvahelist majandust ja ärijuhtimist.

Huvialad: jalgpall, autosport, saksofon.

Senised suhted: tudengipõlves nähti teda koos paljude  näitsikutega, aga viimasel ajal on tema lemmikuks modell ja ajakirjanik Beatrice Borromeo.

Huvitavad faktid: kuigi Pierre’i nimi on meedias vähem tiirelnud kui tema vanema venna või teiste Euroopa sinivereliste oma, on ka temal seelikuküti kuulsus. Samuti on tal sarnaselt Rootsi printsiga ette näidata baarikaklusest saadud armid ja sellele järgnenud kohtusaaga. Mammonapuuduse käes ei vaevle, olles näiteks Monaco ehitusfirma Engeco põhisosanik.

1. Printsess Charlotte Casiraghi (Monaco)

Vanus: 26

Koht troonipärimise järjekorras: 4.

Haridus/elukutse: õppis Sorbonne’is filosoofiat, töötab ajakirjaniku ja toimetajana.

Huvialad: ratsasport, mis võtab suurema osa tema ajast.

Senised suhted: tema puhul paistab Grimaldide needus igati töötavat, kuna püsima pole jäänud ei tema suhe maineka Brüsseli juristi poja Felix Winckleri ega galeriiomaniku Alex Dellaliga. Viimasel ajal on teda aga nähtud koos 15 aastat vanema prantsuse näitleja Gad Elmalehiga.

Huvitavad faktid: teda peetakse stiiliikooniks ja võrreldakse isegi Brigitte Bardot’ga; ta on suur paparatsode ja disainerite lemmik. Elab peamiselt Pariisis, ilmub harva Monaco ametlikele üritustele ega armasta eraelust avalikkusele pajatada.

Kui Prantsuse ajakirjad lasid esmakordselt käima kuulujutud tema suhtest Elmalehiga, kaebas naine ajakirjad nii tsiviil- kui ka kriminaalkohtusse. Charlotte’i suureks fänniks on Gucci rõivafirma, kes on vastutasuks reklaamitöö eest toetanud heldelt tema suurt kirge ratsasporti. Neiu vanavanemad kinkisid talle saare Itaalias, kui tüdruk oli alles viieaastane.

2. Printsess Beatrice (Suurbritannia)

Vanus: 24

Koht troonipärimise järjekorras: 5.

Haridus/elukutse: õppis Londoni ülikooli Goldsmithi kolledžis ajalugu.

Huvialad: tennis, golf, rattasõit, laulmine.

Senised suhted: põgus suhe kriminaalse minevikuga Paolo Liuzzoga; viimasel ajal on tema kaaslaseks ameeriklasest miljonäri poeg Dave Clark.

Huvitavad faktid: kannatab düsleksia ehk lugemishäire leebe vormi all ning on võtnud eesmärgiks seda laiemale avalikkusele tutvustada, et seeläbi teisi düslektikuid aidata. On väga lähedane oma vanaema, kuninganna Elizabeth II-ga. Kogus prints Williami ja Cate Middletoni pulmas palju tähelepanu veidra peakattega, mis müüdi hiljem heategevuslikul eesmärgil ligi 100 000 euro eest. 2010. aastal läbis Londoni maratoni.

3. Printsess Alexandra (Luksemburg)

Vanus: 22

Koht troonipärimise järjekorras: 4.

Haridus/elukutse: õpib USAs Franciscani ülikoolis ajalugu, psühholoogiat ja sotsioloogiat; räägib soravalt prantsuse, inglise ja hispaania keelt ning valdab ka saksa ja itaalia keelt.

Huvialad: kirjandus ja sport, eriti tennis, mäe- ja veesuusatamine, kergejõustik ja tantsimine.  

Huvitavad faktid: pere ainus tütar nelja venna seas; soovib pigem jääda anonüümseks ega armasta meedia tähelepanu, mistõttu on teda nimetatud ka tundmatuks printsessiks ning ta on erinevalt paljudest teistest siniverelistest jäänud skandaalidest puutumata. Hoolimata noorusest on teda alati peetud väga elegantseks preiliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles