Täna «Tohter Olafis»: melanoom on nahavähi vorm, mis ohustab meid kõiki!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pigmendilaik, mis pealtnäha on sümmeetriline ja ohutu, kuid juba keskosast muutunud ja tegelikult melanoom.
Pigmendilaik, mis pealtnäha on sümmeetriline ja ohutu, kuid juba keskosast muutunud ja tegelikult melanoom. Foto: Karin Hussar

Täna kell 20.30 tuleb meditsiiniteemalises saates «Tohter Olaf» juttu nahavähi vormist ehk melanoomist. Eestis kasvab nahavähki haigestunute hulk igal aastal keskmiselt 5-7 protsenti ja haigestunute seas on ka aina enam noori.

Millest melanoom tekib ja kuidas on seda võimalik õigel ajal avastada, kes on riskirühmas? Saatekülaline on «Eesti kõige-kõige» saatejuht Eero Reinu.

Saatejuht Olaf Suuder käis ka inimeste kodudes, et vaadata, mida nende ravimikapid sisaldavad. Mida peaks aga ideaalne kodune apteek endas sisaldama?

Olaf püüab vastuseid saada ka uneprobleemidele, sest kuidas öösel magatakse, võib oluliselt mõjutada kogu inimese tervist. Olaf tutvustabki häid ja halbu magamisasendeid.

Saates on ka Sparta rühmatreeningute peatreener Janika Koch-Mäe, kes annab lihtsaid aga tõhusaid nõuandeid, kuidas koduse treeninguga end suveks vormi ajada.

Küsimuste-vastuste voorus annavad arstid nõuandeid kõõma, uinumisraskuste, vererõhu ja muudel põnevatel teemadel.

Saateeksperdid on dr. Marina Teras, Südameapteegi proviisor Triinu Enstik-Grünberg ja perearst Triinu-Mari Ots.

Põnev «Tohter Olaf» on Kanal 2s juba täna kell 20.30, kohe pärast «Ärapanijat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles