Ülemus palgalisa küsijale: otsi endale mees!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ülemust ei huvita.
Kui ülemust ei huvita. Foto: SCANPIX

Margit (34) on oma ala tunnustatud spetsialist, polnud aga ometi rahul töötasuga keskmise suurusega ettevõttes, kus ta turundusspetsialistina (kusjuures samas isikus ka turundusosakonna juhatajana) ametis oli.

«Minu ülemus oli selline, kuidas öelda – humorist-šovinist,» räägib Margit. «Alatasa käisid temaga kaasas sellised n-ö blondinaljad ja naiste alavääristamine väikeste torgete näol. Samas oli tegemist sellise šarmantse härrasmehega, kes asutuse peol alati kõiki preilisid-prouasid tantsitas, mistap pole imestada, et ettevõttes töötavad naised sättisid teda nähes peakse viltu, vaatasid alt üles ja sädistasid nagu linnukesed,» jutustab naine.

Margit nende hulka paraku ei kuulunud, sest kui ta tegi ülemusele märkusi puuduliku dokumentatsiooni kohta, kippus too naist isalikult paika sättima. «Kuule, mine mehele, siis saad tema kallal iriseda, oli näiteks üks vastus,» meenutab naine.

Kuna Margit oma töötasuga rahul polnud ning tema arvates ei vaadanud suur koormus sugugi igakuiselt pangaarvelt vastu, otsustas ta ülemusega rääkida. Vastus oleks noore naise peaaegu toolilt maha kukutanud. «Nii ütleski: «No mina su palka tõstma ei hakka, aga tead, sa otsi endale mees, siis ei pea siin nutma, et raha pole,»» vahendab naine. Ülemus oli soovitanud võtta eeskuju ka kolleeg Annest, kelle mees töötas heal ametikohal ning ülemusele valmistas Anne seetõttu ainult heameelt. «Tema ei käivat kogu aeg õiendamas ja raha küsimas,» meenutab naine.

Tänaseks on Margit firmast lahkunud, oma ettevõtte loonud, kuid kehitab õlgu vastuseks küsimusele, miks ta ülemuse selge töökiusu puhul spetsialistide poole ei pöördunud. «Lihtsalt ei viitsinud. Ma ei usu ka, et ükski ettekirjutus seal midagi muutnud oleks. Lihtsam oli lahkuda,» leiab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles