Xenia Joosti looming sai Jaapanis suure tunnustuse osaliseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xenia Joost
Xenia Joost Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti esileedile Evelin Ilvesele kleidi loonud Xenia Joost (30) valiti 36 Euroopa disaineri sekka, kellel oli au esitleda möödunud nädalal oma loomingut Jaapanis Tokyos, kus toimus Euroopa Liidu korraldatud moesündmus «Wear Europe».

«Olin esimest korda Jaapanis oma loomingut näitamas,» rääkis Xenia Joost Naistelehele. «Selle maa esteetika on maailmas väga kõrgelt hinnatud. Eriti rõõmsaks tegi positiivne tagasiside. Minult küsiti korduvalt, kas olen moodi Jaapanis studeerinud, kuna minu lõiked ning värvitaju kollektsioonides pidi olema väga jaapanipärane.»

Suursündmusel näidati 2013. aasta sügistalviseid kollektsioone. Xenia kollektsioon valiti ka grand finale’iks ehk moe-show sulgejaks – see on moekunstnikule suur au. «Selle tarbeks paluti mul kaasa võtta just pidulikumad kleidid,» märgib Xenia. «Minu arvates oli üritus väga kõrgel tasemel ja esitatud kollektsioonid väga professionaalsed – seda enam oli mul rõõm olla valitud show lõpetajaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles