Aasta suurpere konkurss ootab taas kandidaate

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt. Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Alates tänasest, 1. aprillist algab juba neljandat aastat toimuv konkurss «Aasta suurpere». Kandidaatide esitamine aasta suurpere tiitlile kestab 1. maini ning võitja kuulutatakse välja 11. mail toimuval suurperepäeval.
 

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) ja BIGBANK ASi poolt välja antava aasta suurpere aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.
 
ELPLi presidendi Aage Õunapi sõnul on välja antav aasta suurpere tiitel kujunenud omaette traditsiooniks, mis väärtustab ning tunnustab Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi. «Usume, et suurperes kasvamine on väärtus omaette ning läbi selle konkursi sellist mõtteviisi propageerida soovimegi. Läbi aastate on olnud meil suur au tunnustada eeskujulikke ja toredaid suurperesid ning aktiivset osavõttu ootame ka tänavu,» lisas Õunap.
 
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli viielapseline perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt. BIGBANK ASi juhatuse liikme Kaido Saare sõnul langes žürii otsus just perekond Kivimäe-Laidro kasuks seetõttu, et tegemist on ühtehoidva ja tegusa perekonnaga, kes paistab silma aktiivse elustiili ja positiivse ellusuhtumise poolest.
 
Kandidaadi esitamiseks «Aasta suurpere» konkursile tuleb 1. maiks saata kirjalik taotlus, mida saab esitada Eesti Lasterikaste Perede Liidu kodulehe www.lasterikkad.ee kaudu. Ettepanek peab sisaldama kandidaadina ülesseatava perekonna nime ja koosseisu, elukohta, vanemate töökohta ja ameteid ning vabas vormis kirjeldust ja põhjendust. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed. Ettepanekuid aunimetuse saamiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.
 
Aasta suurpere väljaselgitamiseks moodustatakse komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Lasterikaste Perede Liidu 3 juhatuse liiget, ürituse patroon Kaire Vilgats ja Bigpanki esindaja. Aunimetuse võiduperekond kuulutatakse välja 11. mail toimuval Suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna Loomaaias. Perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot Bigpank ASi poolt.
 
Paralleelselt «Aasta suurpere» konkursiga toimub ka esseevõistlus «Mina ise ja minu pere», mis kutsub üles kõiki paljulapselise pere liikmeid jagama oma pere lugu. Oma esseesid saab esitada kuni 1. maini. Võitjad kuulutatakse välja samuti 11. mail.
 
Tänavu juba üheksandat korda toimuv suurperede perepäev ja neljandat korda välja kuulutatav aunimetus «Aasta suurpere» toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.
 
Suurperepäeva ning aunimetuse aasta suurpere algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Bigpank AS. 
 
Lisainformatsioon on kättesaadav Bigpanki koduleheküljel www.bigbank.ee/et/suurperepaev.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles