Multitalendist moemängur Helene Vetik

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeste loomadega: Helene Vetik koos oma mopsi Konstantiniga. Kassinäoga pusa ja retuusid Romwe netipoest, koeranäoga sokid QooQoo, müts Monki, kõrvarõngad H&M.
Väikeste loomadega: Helene Vetik koos oma mopsi Konstantiniga. Kassinäoga pusa ja retuusid Romwe netipoest, koeranäoga sokid QooQoo, müts Monki, kõrvarõngad H&M. Foto: Peeter Langovits

Tema kapis pole igavaid riideid ja tema stiil võib teha ootamatuid kannapöördeid. Saage tuttavaks: moeblogija ja AD, kaltsukate ja veebipoodide fänn Helene Vetik.

Helene Vetik (27) on tõeline multitalent ja inspireeriv ideede generaator, kelle ellu mahub palju. Ta on uustuus.ee moeblogija, kes suurema vaevata võib riietuda suur­ilma glamuuritariks või värvikaks saunanaiseks. Siis vabakutseline disainer, kes disainib nii sukkpükse, ehteid kui ka T-särke.

Lisaks reklaamiagentuuri Taevas Ogilvy art director ehk ideekunstnik, kes noppinud enesele üle kümne Kuldmuna reklaamiauhinna ja saanud ka ADC-disainiauhindu. Süntpopbändi Antonina ta praegu teha ei jõua, kuid oma lõbuks tinistab kitarri küll.

Sama püsimatu nagu loomus, on ka tema garderoob. «Riietega ei teki mul erilist emotsionaalset sidet, kingin neid sõbrannadele kerge südamega ära, kui näen, et kellelegi teisele passiks see paremini,» tõdeb ta, kõrval väike mops Konstantin ehk Kostja ehk Kostik.

Eklektika ja loomad

«Minu stiil on suhteliselt eklektiline ja välimust dikteerivad tujud. Vahel võin välja ilmuda naiselikuna ja klassikalises kleidis, siis jälle kartulikotti meenutavas kostüümis.

Läbimõeldult sätin end hommikul kodust väljudes riidesse ainult siis, kui ees seisab tähtsaid kohtumisi või on tulemas õhtune üritus. Kui ees ootab kümme tundi arvutiga, võtan riidekapist esimesed ettejuhtuvad asjad ja keeran juustesse saunanaise krunni. Et mul aga pole igavaid riideid, kukub ka siis selga suhteliselt põnev kompott.

Eriti meeldivad mulle väikeste koerakeste või karukestega mustrid ning lukukesed ja nööbikesed strateegilistel kohtadel.»

Värvitõve hood

«Mind inspireerivad värvid ja nende fännamise hood vahelduvad.  See käib ka ehete, jalatsite ja isegi juuksevärvide kohta. Üksvahe ostsin kokku piparmündi tooni asju, möödunud suvel tekkis hullem isu veinipunase järele. See jätkub praegugi, ent tasahilju on lisandunud sügavrohelise vaimustus ja ka must on hakanud meeldima. Must ei ole sugugi minulik, kuid muuga on seda päris hea miksida.»

Veebist ja kaltsukast

«Olen veebišoppaja ja uuskasutuse sõber. Minu lemmik vintage-pood Tallinnas on Foxy Vintage ja moebrändidest armastan lätlaste QooQood, Ecattust ja Uthat. Veebist tellin Etsyst, Asosest ja e-Bayst ning eks ikka ka kümnetest teistest netipoodidest, millest blogin.

Kallitest brändiasjadest ei unista ma peaaegu kunagi. Ma ei suudaks pool palka käekoti alla magama panna, see tekitaks pigem stressi kui rõõmu. Teatud moemärgid muidugi meeldivad, kuid mu mängurlik võidurõõm on kordades suurem, kui leian Ralph Laureni käekoti hoopis kaltsukast.»   

Ära iial ütle iial

«Et mood roteerub iga kümnendi järel, siis 90ndatel arvasin, et 80ndate stiil on täiesti kohutav, 2000ndatel, et 90ndad on kohutavad, nüüd aga armastan jälle 90ndaid – psühhedeelseid värve, nabapluuse, juukseseitlit, platvorme. Nii et moe puhul ei ütle ma mitte kunagi «mitte kunagi».

Viimasel ajal eelistan kõrge värvliga «ema» pükse. Madalat püksivärvlit, armusangad vasakule-paremale punnitamas, on raske mu praeguse stiiliga kombineerida. Mulle meeldivad sügava dekolteega ekstralaiad T-särgid koos kitsaste retuusidega. Samuti armastan oma lillat baleriinikleiti ja klassikalisi Londoni rokkarite Creepers-saapaid. Kuid seda seniks, kuni maitse jälle kannapöörde teeb.»

Saapad ja päikeseprillid

«Mu nõrkuseks on jalatsid, eriti platvormtalla, värvide ja nikerdustega saapad. Üritan seda nõrkust siiski kontrollida ning õnneks on mul sama jalanumbriga sõbrannasid, kellega vahetusi ja kingitusi teha.»

Kolm helenevetiklikku stiilinippi

•    Välimus peaks kirjeldama sisemust. Ei tasu kanda David Bowie pildiga särki sellepärast, et see on «lahe». Kanna seda siis, kui oled vähemalt kolm tema plaati läbi kuulanud.

•    Säilita lapsemeelsust ja ära pane endale vanuse templit peale: oled nii vana, kui ise tahad, ja seega võiks ka stiili osas lähtuda vanusest, mil olid kõige õnnelikum.

•    Hoia riidekapis ainult neid asju, mis sobivad, mahuvad selga ja teevad rõõmu. Vana topiline või väljaveninud kraam ja ebaõnnestunud kingitused pühi sealt välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles