650 000 inimest on toetanud petitsiooni Maldiivide vägistamisohvri piitsutamise vastu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maldiividel mõisteti 15-aastasele vägistamisohvrile karituseks 100 piitsalööki, kuid selle karituse vastu on internetis toetust avaldanud juba 650 000 inimest.

Neiule määrati karitus, sest ta oli abieluväliselt vahekorras. Politsei jõudis juhtumile jälile uurides kaebust, et tüdruku kasuisa oli teda vägistanud. Uurimise käigus aga selgus, et neiu on vabatahtlikult olnud vahekorras ennegi, vahendab news.com.au.

Petitsiooni algatas New Yorgi organisatsiooni avaarz.org ja selle eesmärgiks on tõmmata Maldiivide presidendi Mohamed Waheedi tähelepanu, et mees astuks määratud karistuse täideviimisele vahele. Tüdruku karistus on plaanis täide viia siis, kui ta saab täisealiseks.

Neiu kasuisa süüdistatakse vägistamises ja mõrvas. Nimelt tappis mees beebi, kelle kasutütar sünnitas pärast seda, kui kasuisa oli teda vägistanud. Kui mees mõistetakse süüdi, ootab teda 25 aasta pikkune vanglakaristus.

Septembris mõisteti Maldiividel 16-aastasele tüdrukule piitsutamiskaristus pärast seda, kui tüdruk tunnistas üles abieluvälise seksi. Mees, kellega tüdruk vahekorras oli, mõisteti 10 aastaks vangi.

Maldiivide seaduste järgi on abieluväline seks illegaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles