Värvi(mängu)lised lihavõtted

Tiina Kolk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantiline pühadelaud: on seatud Saksa firma Hutschenreuther anumatest.
Romantiline pühadelaud: on seatud Saksa firma Hutschenreuther anumatest. Foto: Tootjad

Järgmisel pühapäeval tähistame kevadpühi. Et tänavu ei taha talv sugugi taganeda, võiks parema tuju nimel kodu värvirõõmsaks seada, soovitab stilist Kertu Tiik.

Kevadetunde võib tuua üksainus hiirekõrvus okski, aga koos lilleseadete, sobivate kardinate-patjade-vaipade ja anumatega saab elamisele anda piduliku ilme. Pühade eel tasub kappidest huvitavad anumad üles otsida ja kenasti välja panna. Mõnda neist võiks sättida juba värvitud mune, sest selline mängulust kuulub ju lihavõtetega kokku.

«Sel kevadel on moes veest ja merepõhjast inspireeritud sinised ja rohelised, samuti roosad, aprikoosikarva ja pastelsed toonid ning lopsakad lillemustrid ja neoonläiked,» lausub stilist.

Veebruaris Frankfurdis toimunud tarbekaupade ja sisustusaksessuaaride messil «Ambiente» pakkusid paljud mainekad nõudetootjad lihavõteteks vahvaid ideid.

Näiteks võib mõõtu võtta Saksa firma Hutschenreuther kollektsioonist, kus ühes romantilises lauaseades on Taani kunstniku Owe Wintehri piltidega dekoreeritud romantilisi nõusid eksponeeritud koos savikausi ja piimamannerguga.

Eelisolukorras on muidugi need, kel kusagil aidas, sahvris või pööningul tallel seto savikausid ja/või alumiiniumnõud. Paljud suunduvad ju pühadeks maakodusse, et hakata seal tasapisi suveks valmistuma. Kui aknad pestud ja vaibad-tekid kopitud, saab ka väga lihtsalt seadeid kujundada. Näiteks klaasnõud annavad igale ruumile kohe sära.

Anumad anumateks, aga nende rõõmsameelsete pühadega kaasneb munade värvimise komme, rõhutab stilist. Tavapäraselt tehakse seda esivanemate kombel sibulakoorte ja vihalehtedega, ent mune saab kaunistada ka just selleks mõeldud värvide, lakkide, paberite vms.

Pühadelauale võib tuua ka värvimata keedetud munad ja jätta igale külalisele võimalus kaunistada neid vildikate ja markeritega, mis nugade-kahvlite kõrvale seatud.

Head pealehakkamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles