Kas veritsemine pärast seksi on normaalne?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veritsemine pärast seksi on levinud, kuid see võib tekitada palju stressi ja ärevust, teab The Telegraphi seksi- ja suhteekspert doktor Petra Boynton.

Kõigepealt tuleks endalt küsida, kas su voodielu on nauditav? Kas seks erutab sind ja kas saad oma partnerile teada anda, mis sulle voodis meeldib ja mis mitte? Need võivad tunduda lihtsad küsimused, aga samas on need väga olulised küsimused, sest kui seks pole selline, nagu sulle meeldiks, võib see olla osa probleemist.

Dr Boynton soovitab endalt küsida, mida sa sooviksid voodis rohkem kogeda? Vastused taolistele küsimustele võivad aidata selgeks teha, kuidas probleemi lahendada.

Masturbeerimine ja partneriga uute asjade avastamine võivad aidata kindlaks teha, milline intiimsus sulle kõige paremini sobib. Võib-olla otsustate mõneks ajaks seksist loobuda ja proovida teisi mooduseid, kuidas üksteist rahuldada.

Kas veritsemine toimub igasuguse seksi või ainult vaginaalse seksi ajal? Kas oskad ise pakkuda, mis võib veritsemist põhjustada?

Peamised põhjused, miks just noored naised kurdavad seksijärgset veritsemist, on probleemid vaginaalse seksi ajal, kasutades kas peenist, sõrmi või mõnd sekslelu.

Veritsust võib tekitada näiteks see, kui partneril on teravad küüned. Veritsust võib esile kutsuda ka see, kui partner on liiga kohmakas või agressiivne ning ärritab su emakakaela. Või kui naise suguelundid pole seksuaalvahekorra jaoks piisavalt märjad sellisel juhul tuleks kasutada libestit.

Kuigi seksijärgne veritsus ei pruugi midagi tõsist tähendada, ei tohiks seda siiski ignoreerida. Kui veritsemist esineb sageli, tuleks pöörduda oma arsti poole. Arstile tasuks kõik ausalt ära rääkida mitmes seksuaalsuhe see on, millist seksi harrastate, millal ilmnes veritsemine esimest korda jne. Pea meeles, et arst soovib sind aidata, mitte hukka mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles