Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Rauasisaldus toidus võib alandada PMSi ohtu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring tõestas, et naised, kes igapäevase toiduga saavad vajaliku koguse rauda kätte, kannatavad väiksema tõenäosusega premenstruaalse sündroomi (PMS) tõsisema vormi käes.

Uuringus osales 3025 Ameerika meditsiiniõde vanuses 25-42, kes pidid uuringu vältel täitma toitumisalaseid küsimustikke. Seejärel võrreldi nende andmeid PMSi avaldumisega, vahendab teadus.err.ee.

Uuringu tulemused andsid alust arvata, et igapäevase toiduga umbes 22 milligrammi rauda saavatel naistel on risk PMSi arenguks 33 protsenti madalam kui neil, kes tarbivad umbes 10 milligrammi rauda päevas.

Uuringu teinud teadlased rõhutasid, et naistel pole soovitatav päevaseid soovituslikke rauakoguseid ületada, sest sel võib olla ohtlikke kõrvalmõjusid. Headeks rauaallikateks on täisteraviljad, liha (ka linnuliha), kala.

Tagasi üles