Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Eesti kingadisainerid pürgivad rahvusvahelistele turgudele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Olga Jazepova ja Amal Kiran Jana
Olga Jazepova ja Amal Kiran Jana Foto: Fibit

Esmakordselt on sel nädalal toimuval moesündmusel FIBIT esindatud ka andekad ja rahvusvahelise ambitsiooniga Eesti kingadisainerid. Nende seas tutvustab oma värsket kollektsiooni bränd Elga Jazz, mis ühendab kahte väga erineva kultuuritaustaga disainerit Eestist ja Indiast. Jalavarje ning kotte Eestis, Itaalias, Prantsusmaal ja Suurbritannias müünud Elga Jazz plaanib leida kliente ka Venemaal ja Põhjamaades.

«Eesti kingadisaini elujõulisust näitab see, kui palju on viimasel ajal esile kerkinud uusi tegijad. Loomulikult tehakse suurel määral käsitööd ning tegevuse laiendamiseks ja rahvusvahelisele turule liikumiseks tuleb lisaks heale äriplaanile kaasata ka võimekaid oskustöölisi masstootmise jaoks,» ütleb moeaksessuaaride brändi Elga Jazz üks asutajaid Olga Jazepova.

Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud Olga Jazepova ja India päritolu disaineri Amal Kiran Jana loodud bränd Elga Jazz keskendub kaasaegsele, mitmekülgsele ja julgelt eristuvale indiviidile.

«FIBITil esitleme uut kollektsiooni Emanational Schism, mis on inspireeritud usust. Märksõnadeks on minimalism, võluv naiselikkus ja spirituaalne müstika,» kirjeldab Olga.

Elga Jazzi varasemaid kollektsioone on esitletud laiale rahvusvahelisele publikule Milanos ning kajastatud ka moeajakirja Vogue Itaalia väljaandes uute talentide rubriigis.

Lisaks näeb 8. kuni 9. märtsini toimuval Viru keskuses traditsioonilisel moesündmusel FIBIT kohaliku kingadisaini parimaid näiteid Itaalias resideeruvalt Inga Savitsilt ning Karin Kallaselt disainifirmast Stuudio Nahk, kelle nahast jalanõud tulevad moelavale koos Kätlin Kaljuvee kevadsuvise kollektsiooniga. Sündmusel esitlevad oma kevadsuviseid kollektsioone veel Tiina Talumees, Xenia Joost ja Läti disainer Alyona Bauska brändiga QooQoo. Inspiratsiooni pakuvad ka virtuaalsed moeetendused, meigikoolitus, eletktro-popp bändi Zebra Island esinemine ja muud säravad vahepalad.

Üritus on kõigile huvilistele avatud ja tasuta.

Märksõnad

Tagasi üles