Kuus abimeest, mis päästavad talvest kahjustunud naha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talve lõpp hakkab varsti paistma, kuid paljud naised teavad, et praegune ilm võib nahale laastavalt mõjuda. Õues on külm ja tubane õhk on väga kuiv. I-le paneb täpi kuum vann või dušš, mis annab hästi sooja, kuid teeb naha veelgi kuivemaks.

Külm talvine õhk on kuivem kui soe suveõhk. Tuulise ilma korral kuivab nahk veel kiiremini kui tavaliselt. Sooja tuppa minnes kuivatab aga nahka jälle köetud õhk ning kuuma veega pestes võetakse nahalt ka selle niisutav rasu, mis nahka kaitseb, kirjutab Huff Post. Mida siis naha säästmiseks teha saab?

Vali ihupiima asemel kreem

Kasuta sellist niisutajat, mis sulgeb niiskuse nahka ja kaitseb seda, kuid laseb ka nahal hingata, et see saaks kahjustustest paraneda. Selleks sobivad kõige paremini paksud ja rasked kreemid, mida võiksid kasutada iga kord pärast pesu.

Väldi lõhnaõli

Parfüüm võib nahka kuivatada selles sisalduva alkoholi tõttu, mis ei lase nahal hoida oma loomulikku niiskustaset. Parfüüm võib tekitada kergemat nahaärritust, mis omakorda kahjustab naha võimet kaitsta end kuivatavate olude eest.

Kiire dušš

Küllap tekitab mõte lühemast pesuajast ja jahedast veest vastumeelsust, kuid su nahk on sulle pärast selle eest väga tänulik. Kui sul on väga kuiv nahk, siis ära pese end sagedamini kui kord päevas.

Joo rohkem vett, kui sooviksid

Joo iga päev rohkem vett, kui tegelikult vajad. See aitab su nahal taastada niiskust, mis päeva jooksul kaotad.

Kanna oma toitu

Oleks hea, kui kannaksid igapäevaselt oma nahale kas kookos-, avokaado- või oliiviõli. Need mõjuvad väga kostavalt ja niisutavad nahka.

Omega-3 rasvhapped

Naha tervise huvides võiksid süüa ka toitusid, kus leidub palju omega-3 rasvhappeid. Kui sul on oma toitumist raske jälgida, võid tarbida ka kalamaksaõli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles