Britid vaimustuvad aluselisest dieedist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miranda Kerr kuulutas, et kasutab isegi vee aluseliseks muutmiseks spetsiaalset filtrit.
Miranda Kerr kuulutas, et kasutab isegi vee aluseliseks muutmiseks spetsiaalset filtrit. Foto: SCANPIX

Suurbritannias propageerib populaarne kokaraamat «Honestly Healthy» aluselist dieeti, mida järgides peaks hoiduma lihast, karastusjookidest, ubadest, pähklitest, valgest jahust, suhkrust, alkoholist ja kohvist.

Kokaraamatus seisab, et kaalukaotuse ja tugevama tervise tagab keha õige pH-tase, mis peaks jääma 7,35-7,45 vahele, kirjutab Õhtuleht. Happelised toidud mõjuvad halvasti maksale ja neerudele ning keha pH-taset saab kontrollida uriini kaudu.

Aluselisi toitumisnippe kiidavad takka mitmed kuulsused, kelle seas on näiteks Robbie Williams, Gwyneth Paltrow, Miranda Kerr, Jennifer Aniston, Natalie Imbruglia ja Victoria Beckham.

Toitumisteadlaste sõnul on aluseline dieet aga mõttetu vaev, sest keha suudab oma pH-taset ise reguleerida ja selle kõrvaline mõjutamine on võimatu. Erinevalt näiteks süsivesikuid keelavast Atkinsi dieedist pole aga aluseline dieet kuigi ohtlik, sest suhkru, alkoholi ja kohvi vältimine on tervisele kasulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles