Lugeja ilunipp: ilus nahk rohelise tee abiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja Mari oma koduseid ilunippe, mis on seotud toitumise ja hea enesetundega.

Murduvad küüned: huvitaval kombel aitab rukkileib küüntel tugevaks saada. Söön rukkipala koos mõne määrdejuustuga, nt toorjuustuga. Mõne päeva pärast pole küüned ainult tugevamad, vaid ka läigivad.

Nahk klaariks: naha klaarina hoidmisel joon ohtralt rohelist teed - sageli teen suure portsjoni üsna lahjat teed valmis ning joon seda januga, nagu vett. Kuna joon päeva jooksul päris palju, siis on see nähtavalt toimiv.

Üldine heaolu: vanem lähedane sugulane õpetas mulle (kui ta vähist ja mingist teisest haigusest taastus), et kiirkaerahelbed jogurtiga (nt Hellusega) on väga tõhusad nii probiootikumide taseme hoidmiseks, naha jaoks kui ka kehakaalu hoidmisel või isegi langetamisel. Kuna kallim armastab magusat, olen lisanud ka kirsse ja mett, mis peaks tervislikkust veel tõhustama. Üldiselt on jogurtita oma elu raske ettekujutada. Pett koos rosinate ja pähklitega on samuti hea tervisepomm.

Üldine heaolu: olen menüüsse võtnud kaalika - ostad, koorid, lõigud tükkideks ja paned külmkappi hoiule: kui kõht hakkab tühjaks minema, saab kaalikat lihtsa liigutusega näksida, kusjuures niisama ilma igasuguste maitseaineteta on kaalikas päris hea. Kasvõi makaronirooga kokates võib kaalikakuubikuid lisada, see ei muuda maitset halvemaks, lisab vaid toiteväärtust ja konsistentsi. Lisaks on kaalikas odav ning makaronid ei ole kaalikaga toiteväärtuselt nii üksluised.

Juuksed: juuste korrashoidmisel lähtun sellest, et šampoon võib olla lihtne, sest see vaid peseb juuksed. Tuleb aga rõhku pöörata palsamile - palsam värvitud juustele annab isegi ammu värvitud ja tuhmuma hakanud värvile (nii et sa isegi ei mäleta, et oleksid juukseid värvinud) uue läike ja värvitoon tuleb tagasi. Minu puhul igaljuhul töötab, seega soovitan palsameid värvitud juustele.

Hea lugeja, veel on mõned päevad aega saata meile oma ilunippe. Loe täpsemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles