Lugeja ilunipp: isetehtud kehakoorijale ei leidu poetoodete seas vastast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja Kertu oma koduseid ilunippe.

Küüned

Murduvatele, nõrkadele  ning lõhenevatele küüntele on apteegis müügil Microcell küünelakk, mida tuleb kasutada kuuridena: esimesel päeval kanda peale esimene kiht lakki, teisel päeval kanda peale teine kiht lakki ning kolmandal päeval eemaldada lakk atsetoonivaba küünelakiga. Neljandal päeval uuesti esimene kiht lakki jne. Lakk on kiiresti kuivav ja kui kuur tundub tüütu, siis kanna peale lakk õhtul enne magamaminekut – ei pea ootama kuivamist ja ükski tegevus ei jää kuivava küünelaki tõttu tegemata. Tugevamaid küüsi tunned juba esimesel nädalal. Tavaliselt jagavad emad-vanaemad ilunippe edasi oma tütardele, kuid selle nipi edastasin mina nii enda emale kui ka vanaemale ja nad mõlemad on lakist täiesti vaimustuses!

Huuled ja keha

Lõhenevatele huultele ja kuivadele põlvedele-küünarnukkidele soovitan kookosõli. Aeg- ajalt võiks kanda kookosõli ka üle keha, sest paratamatult see kipub kuivama ka pidevalt ihupiima kasutades, eriti talvel. Kasuta kasvõi jalakreemi asemel – tõmba otsa soojad sokid ning hoia neid terve öö jalas, hommikul ärgates on jalad mõnusalt pehmed.

Juuksed

Katkistele ja kuivadele juustele on parim ravi oliiviõli. Kanna oliiviõli kogu juukse pikkuses, mitte vaid otstele, kammi läbi laiapiilise kammiga, kinnita patsikummiga ning tõmba peale väike kilekott. Jäta see segu ööseks pähe – padja peale soovitan panna rätiku, et mitte rikkuda voodipesu – ning hommikul pese juuksed kaks korda läbi.

Järgmine pesu võiks olla järgmisel päeval, kuna juuksed tunduvad kiiremini rasused, kuid peale seda võib juba tavapäraselt taas pead pesta. Ei soovita teha tihedamini kui korra kuus, kuna juukseid üle hooldada pole ka hea (seda muidugi juhul, kui igapäevaselt kasutate palsameid ja muid hooldusvahendeid).

Kodune kehakoorija

Jagan enese väljamõeldud koorija retsepti, kasutan seda juba aastaid ning ükski poest ostetud koorija ei küündi ligilähedalegi. Retsept siis järgmine (kogused ei ole väga kindlalt piiritletud, igaüks saab enesele sobiva koguse valmistada): kohv, suhkur, meresool, mesi ning oliiviõli. Isiklikult kasutan kõige rohkem kohvi, suhkrut ning meresoola mõõdukalt, mett tasub korralik supilusikatäis lisada ning õliga ära tagasi hoia, vala juurde kuni kogu segu on mõnusalt õline. Koori näost jalatallani, loputa segu maha ning pese dušigeeliga nagu tavaliselt, muidu kipub kohvitükke naha külge jääma. Peale koorimist on nahk ülipehme ja siidine. Soovitan veel peale pesu korralikult sisse kreemitada ennast üliniisutava kreemiga ja naudi tulemust!

Hea lugeja, jaga Sinagi oma koduseid ilunippe ning võid võita luksusliku Amway Artistry nahahooldustoote või teisi iluauhindu Avonilt! Loe täpsemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles