Igapäevased ilutooted, mida sa võib-olla valesti kasutad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väga võimalik, et enesele märkamatult teed iga päev meiki peale kandes samu vigu. Loe, milliseid ilutooteid naised tõenäoliselt valesti kasutavad ja kuidas neid vigu vältida.

Portaal Yahoo! Shine toob välja seitse igapäevast ilutoodet, mille kasutamisel on kerge libastuda.

1. Föön

Fööni juustele hästi lähedal hoidmine või isegi fööni hoidmine vastu juukseharja ei kuivata juukseid kiiremini. See võib vastupidisest juuksekarvu kahjustada. Hoia fööni vähemalt paari sentimeetri kaugusel juustest ja liiguta fööni pidevalt, et vältida ebaühtlast kuivamist.

2. Küünelakk

Kuigi enamikul toodetel on peal juhend enne kasutamist pudelit raputada, ei kuulu küünelakk nende toodete hulka. Ära kohtle oma küünelakki nagu ripsmetušši, kui sa just ei taha õhumullidega kaunistatud küüsi. Rulli pudelit parem käte vahel, et lakk muutuks soojemaks ja värv seguneks.

3. Ripsmetušš

Ripsmetuši otsikut tuši sees üles-alla «pumbates» lased hapnikku tuši sisse ja sellega koos ka baktereid. Lõpuks võivad need bakterid jõuda su silmadesse. Pumpamise asemel keera parem otsikut tuši sees ja enne silmadele kandmist eemalda liigne tušš otsiku otsast, et vältida tušitükke ripsmetel.

4. Sirgendaja

Sirgendaja esimene reegel: kui su juuksed hakkavad sirgendamise ajal tossama, siis on kuumus liiga suur. Kasuta sirgendajat keskmisel kuumusel ja alati tööta korraga umbes 5 sentimeetrise ala kallal, et saada parim tulemus.

5. Juuksehari

Kas harjad juukseid siis, kui need on märjad? Jah, juuksehari on vajalik abivahend, kuid see võib ka kahju teha, kui kasutad seda liiga jõuliselt. Kui märjad juuksed on takerdunud, tee puntrad lahti näppude abil, ära ürita neid jõuga lahti harjata. Kui aga eelistad seda siiski harjaga teha, alusta otste harjamisest ja liigu juuksejuurte poole.

6. Näoseerum

Kui tahad näoseerumilt maksimaalset kasu saada, ära lase seerumile päikest – see võib toote aktiivseid koostisosi mõjutada. Päeva ajal kanna seerumile peale päikesekreemi või veelgi parem on see, kui kannad seerumi näole ööseks.

7. Šampoon

Juhised on ju lihtsad: pese, loputa, korda. Kuid tegelikult võib oma juukseid täitsa valesti pesta. Esiteks veendu, et juuksed oleks täiesti märjad enne šampoonitamist. Seejärel kanna toodet peamiselt juuksejuurtele ja hõõru. Lase tootel puhastada juukseotsi loputamise ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles