Neli nõuannet, kuidas leevendada lubadust uuel aastal kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgem ausad. Jaanuari alguses on päris raske pärast külluslikku söömaaega ühtäkki dieedile jääda ja kõigest heast loobuda. Kas poleks tore, kui oleks mingi lihtne moodus, kuidas leevendada endale püstitatud eesmärki uuel aastal saledaks saada?

Tegelikult saad dieedile ülemineku endale lihtsamaks teha, kirjutab Fox News. Siin on sulle selleks neli abistavat nõuannet.

Vähenda tasahaaval näksimist

Oled ilmselt kuulnud, et vahepalad kiirendavad ainevahetust. Kui sul on päevas mitu toidukorda, milleks on näiteks topsike jogurtit, peotäis pähkleid, mikrolaine-eine, latte, muffin või mõni muu populaarne näks, siis võiksid iga nädal eemaldada oma toiduplaanist ühe sellise kerge eine, kuni viimaks jääb taas vaid kolm toidukorda.

Vähenda tasapisi süsivesikute söömist

Kõigist toidugruppidest on just süsivesikud need kurikuulsamad, mis mõjuvad halvasti vöökohale ja ei vii söögiisu. Õnneks on neid küllalt lihtne oma menüüst eemaldada, kui oled tähelepanelik. Näiteks ära söö kartuleid, saia või makarone. Salatit süües väldi suhkrurikast salatikastet ja hoidu valmistoidust.

Jooks ja kõnd

Üks raskemaid treeninguid paljudele inimestele on jooksmine. See on ebamugav, see võib teha haiget ja see paneb hirmsasti hingeldama. Lihtsam on aga joosta ja kõndida vaheldumisi, eriti kui sa pole ammu trenni teinud. See tähendab, et kõnnid teatud aja, jooksed veidi ja siis kõnnid jälle. Iga nädalaga väheneb kõnniaeg. See näeb välja umbes nii:

Esimene nädal: 4 minutit kõndi, 1 minut jooksu.

Teine nädal: 3 minutit kõndi, 2 minutit jooksu.

Kolmas nädal: 2 minutit kõndi, 3 minutit jooksu.

Neljas nädal: 1 minut kõndi, 4 minutit jooksu.

Meelespea

Ka väiksemad preemiad võivad pakkuda suurt naudingut ja rahulolu. Saad suurendada oma rõõmu teadmisest, et oled tervislikult toitunud või trenni teinud, kui pead oma külmkapi küljes nimekirja edusammudest. Võid nimekirja hoida ka arvutis või töölaual – põhiline on, et näeksid, millega oled hakkama saanud ja saaksid raskeid väljakutseid nimekirjast maha tõmmata. Nõnda ei kustu su soov neid kordaminekuid korrata.

Kui oled lubanud uuel aastal maha võtta, siis ära survesta end mõttega saavutada seda väga kiiresti. Nõnda teed olukorra endale raskemaks ja annad kergesti alla, kui peagi tulemusi ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles