Loote ultrahelikeskus pakub ainulaadset teenust - ultraheli otseülekannet veebis

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene veebiülekandega ultraheliuuring. Pildil Marek Šois ja patsient abikaasaga.
Esimene veebiülekandega ultraheliuuring. Pildil Marek Šois ja patsient abikaasaga. Foto: Erakogu

Varem erakliinikus Fertilitas günekoloogina töötanud Marek Šois on nüüd juba mõnda aega keskendunud vaid rasedate ultraheliuuringutele Loote ultrahelikeskuses. Nüüd on nad leidnud lahenduse neile, kes soovivad lapseootel naise ultraheliuuringule kaasa elada, kuid ei saa selleks ise kohale tulla.

Doktor Marek Šoisi sõnul prooviti ultraheli ülekandeid esialgu Skype’i abil, kuid halva ja ebapüsiva kvaliteedi pärast jäi see pakkumine soiku. Kuna aga eelnev ülekandesüsteem oli juba poolenisti üles ehitatud, võimaldas see telemeediafirma Babahh abil luua turvaline ja

kvaliteetne ultraheliuuringu striimimise võimalus. «Teisisõnu on võimalus otse ülekandes ultrahelipildi koos häälega ülekandmine meie koduleheküljele, kus teine pool peale spetsiaalse salasõna sisestamist saab osa võtta reaalajas ultraheliuuringust,» selgitas Šois.

Naistearsti sõnul on see hea võimalus last ootaval emal näidata oma üsasisest veel sündimata last oma lapse isale või oma vanematele. Ultraheliülekannet tehakse ainult tervetest loodetest.

«Striimimise võimalus annab võimaluse ühendada inimesi, virtuaalselt pere kokku viia,» sõnas leidlik arst. «See on inimlikult väga tore võimalus ja detsembri jooksul ei pea ükski meie patsient selle võimaluse eest lisateenusena maksma. See annab võimaluse peredel kokku saada olukorras, kus neid lahutab pikk vahemaa.»

Marek Šoisi teada Baltimaades keegi teine sellist teenust veel ei paku. Doktorile endale on aga oluline, et uus võimalus aitaks peredel kokku hoida ka kõige kiiremal ajal.

«Eile, 12.12.2012, toimus Ultrahelikeskuses midagi erilist. Liisul oli võimalus jagada läbi interneti otseülekande rõõmu kõhus kasvavast beebist oma abikaasaga ja kodus oleva tütrega, kes ei saanud haiguse tõttu oma vennakest vaatama tulla,» rääkis arst esimesest ultraheli veebiülekandest. «Tegemist oli südamliku sündmusega, kus pere oli vaatamata tütre haigestumisele virtuaalselt koos ja jagati ühiselt rõõmu veel sündimata beebist ema kõhus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles