Kaheksa põhjust, miks prantslannad ei lähe paksuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mireille Guiliano sündis Prantsusmaal ja läks täisealiseks saades Ameerikasse õppima. Kuigi varem tal kaaluprobleeme ei olnud, siis USAs hakkas ta kiiresti juurde võtma. Koju naastes nägi naine kurja vaeva, et taas alla võtta ning mõistis, et prantslannad toituvad hoopis teisiti.

Kui Ameerikas on naistest 50 protsenti ülekaalulised, siis prantslannade seas on ülekaalulisi vaid 6 protsenti, kirjutab Genius Beauty. Seda arvesse võttes võiks neilt nii mõndagi õppida. Guiliano kirjutas raamatu sellest, miks prantslannad pakuks ei lähe. Tema meelest on tervisliku kaalu säilitamine psühholoogiline probleem, mille puhul aitab harjumuste ja mõtete teadlik muutmine.

Mireille Guiliano kaheksa peamist järeldust ja nõuannet naistele

Söö hooajalisi toitusid

Me kõik teame, et suvel ja sügisel on saadaval nii palju värskeid ja häid toitusid, mida saab kasvatada oma aias või turult osta. Mõelgem aga sellele, mida me sööme talvel ja mida suvel. Kui tervislik on sinu toidulaud? Paljud meist usuvad, et töödeldud toitude söömine on lihtsam ja kiirem, kuid see arvamus on ekslik. Kõik, mis on külmutatud, purgis või pakis, võiks jääda selleks ajaks, kui värsket toitu pole saada.

Ära söö suhkru- ja rasvavaba jampsi

Prantslannad söövad naturaalseid toitusid, mil on tugev maiste. Nad ei söö seda, millele on peale kirjutatud «suhkruvaba» või «rasvavaba». Nad käivad poes või turul ja ostavad n-ö päris toitu. Seda kõike söövad nad aga mõistlikus koguses.

Kaalulangetuse võtmeküsimuseks on tasakaalukas ja mitmekülgne toit

See punkt on osalised seotud eelmisega. Värske ja hooajaline toit on huvitavam kui monotoonne dieet, mis viib ülesöömiseni. Kui toit on alati sama ja igav, siis kipuvad inimesed seda liigse söömisega kompenseerima. Prantslannad eelistavad uudsust ka toitudes, mitte ainult moodi järgides.

Rituaalid

Probleem on lisaks selles, kuidas paljud meist söövad. Süüa ei tuleks autosõidu ajal, töötegemise kõrvalt või teleka ees. Prantslannad söövad rahulikult laua taga, nautides oma sööki.

Füüsiline aktiivsus peab olema mõttekas

Guiliano sõnul on mõttetu trenn sama kasutu kui mõttetu söömine. Prantslannad on aktiivse eluviisiga. Nad sõidavad rattaga tööle või jalutavad ärikohtumisele. Kui liikumine on elu osa, on see väga kasulik.

Rattamatkad

Jookse või sõida rattaga ka niisama, naudingu pärast, et näha uusi kohti ja õppida tundma oma kodukohta. Liikumisest peab rõõmu olema, sest iga päev sama ringi joosta ei paku sulle varsti enam erilist naudingut.

Naudi elu

Mireille usub, et see on põhiline asi, mis prantslannasid teistest eristab. Neil on lõbus. Nad peavad tundma positiivseid emotsioone. Nad oskavad nautida seksi, veini, saia ja šokolaadi.

Joo vett

Prantslannadel on veega eriline suhe, nad joovad seda terve päev. Ka prantsuse restoranis on vesi laual. Toidu kõrvale ei jooda limpsi või mahla, ainult vett. Vesi on kõige kasulikum jook maailmas. Nii kaalulangetajatele kui ka kõigile teistele.

Kui sul on raske enda toitumisel silma peal hoida, siis pea toidupäevikut. Kirjutades kõik üles, näed selgelt oma vigu ning hakkad tasapisi mõistma, millest annab kergesti loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles