Kristina Viirpalu paljastavatest peokleitidest: arhailised reeglid pärsivad moeloomet

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Erakogu

Moekunstnik Kristina Viirpalu, kelle loomingut sai näha ka Soome presidendi vastuvõtul, ütles, et avarate pidulike riiete suhtes ei tohiks olla liiga kriitiline.

Viirpalu sõnul on sellest väga kahju, kui naisel on ilus pidulik kleit, kuid selleks, et õlad või selg ei jääks paljaks, paneb ta sinna peale suure kohutava salli, mis kõik ära katab. «Sellel ei ole ju mingit mõtet,» nentis ta. «Pidulikud kleidid on ikkagi suures osas sellised, mis on lahtisemad kui tavapärased. Me ei ela enam renessansiajastul - natuke võiks ikka lasta fantaasial lennata.»

Lisaks võtab moelooja sõnul see ära disaini mõnu, kui peab järgima mingeid kindlaid reegleid. Näiteks on siis raske lisada kleidile volüümi ja eripära. Disaineril on aga oma kontseptsioon, mida ei saa eirata sel põhjusel, et kunagi on mingid reeglid paika pandud, millele enam kohta ei ole.

Palju põnevat

Soome presidendi vastuvõtul oli Kristina Viirpalu meelest uskumatult palju põnevaid lahendusi. Näiteks jäi talle silma üks tore Marimekko kleit, kuid eriilised pärlid oli veel Lisa Sounio, Laura Birn ning elegantne ja modernistlik Heidi Jokinen. «Väga meeldisid mulle ka saami rahvariided, mis nägid väga vahvad välja,» lisas ta.

Kuigi Kristina sõnul peetakse soomlasi tihti väga konservatiivseks, siis vastuvõtul sai näha väga fantaasiaküllaseid lahendusi. Ometi hakkas aga silma ka neid, kes liiga palju toredaid asju kokku pannes veidi üle pingutasid. «Kohati oli natuke eklektilisust küll,» tõdes disainer. «Kohati pakuti üle.»

«Ma ei tahaks kellegi kohta halvasti öelda, sest need inimesed on ikkagi kokku kutsutud mingitel põhjustel - nad on teinud midagi oma elus väga hästi. Ja kui nad ei ole saanud õiget kleiti selga, siis võib-olla peaks neil lihtsalt olema mingi stilis, kui ise ei saa hakkama,» selgitas ta ja lisas, et julgemad ning säravad persoonid kannavad ka julgemad riided hästi välja.

Vaata kostüümidest galeriid ja videot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles