Pirgit Toomel: peod stiilis «partnerite vahetus»

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Kolumnist Pirgit Toomel kirjutab elu vürtsitavatest pidudest, kus üheöö suhte eesmärgil vahetatakse vastastikku enda kaaslasi.

Lõpuks ometi toovad jõukad välismaalased meie väiksesse Tallinnasse suurlinna elustiili. Tänapäeva trend rikaste ja ilusate stiilis pidutseda on populaarsust kogumas ka Eestis. Meil on tekkinud uus generatsioon partnerite vahetajaid. Abielupaarid, kes ei usu monogaamiasse, kuid samal ajal on piisavalt ausad ega soovi üksteist petta. 

Asjaolu, et karjäär on tõstetud esikohale, on lükanud unistused pere loomisest ja abiellumisest kaugele tulevikku. Noorust ja vabadust nauditakse täiel rinnal. Olles harjunud tähelepanuga ja järgi vaatama ilusatele inimestele, peavad paljud tõdema, et ei suuda vana harjumust jätta. Nagu öeldakse - seks ei ole armastus ja jagamine on hoolimine. Teate, kui suur on protsent petvatest kaaslastest ja lahutatavatest abieludest? Lisaks kõiksugu uuringud küsimuse üle, kas mehed on üldse geneetiliselt loodud olema monogaamsed. 

Lubadusi antakse ja murtakse ja purunenud illusioonid on need, mis inimestele ennekõike haiget teevad. Kõik elavad valemi järgi, mis neid õnnelikuks teeb ja igas suhtes on omad reeglid. Kui seks teistega aitab inimestel olla üksteisega aus ja säästab südamevalust, siis andke minna! See ei olegi elustiil kõigile. Mistõttu ka seltskond, kes antud ringkonda sisse pääseb, on hoolega valitud.

Sa pead olema piisavalt jõukas, et taolise šampanja peo liikmemaksu endale lubada saaksid. Atraktiivne, stiilne, julge ja piisavalt enesekindel, et see sinu suhet rikkuma ei hakkaks. Need on peod, kuhu saad siseneda ainult nimelise kutsega. Kolmandatel isikutel on peaaegu võimatu uksest sisse pääseda. Eranditeks on noored ilusad naised, kelle paarid endaga kaasa võivad võtta.

Kõikidel on avalik, privaat- ja salaelu. Mistõttu diskreetsuse tagamise eesmärgil ulatatakse uksest sisenedes sulle mask. Edasi saadetakse teid šampanjat jooma, kus kohtute teiste paaridega. Enesetutvustamine unusta kohe ära. See ei ole üritus, kuhu kontakte otsima minnakse. Need on peod, millest avalikult ei räägita ja osalejaid ei reedeta.

See kõik võib kõlada kui stsenaarium filmist, kuid mida teha maailmas, kus monogaamiat ei eksisteeri? Kes on need inimesed vanaduspõlves, kes võivad käe südamele panna ja öelda, et nad ei petnud enda kaaslast mitte kunagi? Naised - ma hakkan arvama, et tahame võimatut. Kui otsid truud ja armastavat kaaslast, siis võta endale koer! Ja ole tema toitmisega hoolas, sest vastasel juhul kolib ta naabri juurde ümber.

Loomulikult saab partnereid vahetada ka taolistel pidudel osalemata. Jälgige järgmine kord enda kõrval lauas istuvaid paare. Kui inimesed alles tutvuvad ja üksteist tundma õpivad, siis võid enam kui kindel olla, et peatselt suundutakse hotelli. Tundub, et maailmas on toimumas seksuaalrevolutsioon, mis suunab inimesi suhtuma seksi kui duši all käimisse.

Millised on meie valikud? Olla üksi; suhtes, kus privaatpeod on lubatud või jagada enda elu traditsioone armastava mehega. Kuid mis on traditsiooniline suhe? Koduperenaine, kes kasvatab lapsi ja mees, kes peab armukest ja veedab temaga rõõmsalt koos muretut aega? Trendi-inimesed on igatahes leidnud, et elu privaatpidudel on kordades atraktiivsem, põnevam ja lõbusam. Vähemalt on reeglid mõlemale poolele ühesed. Ei valetata, peteta ega reedeta teineteist. Lõpptulemusena põhinevad siiski kõik suhted usaldusel.

Olen enam kui kindel, et paljud tahaksid antud üritustel osaleda ja taolist elustiili kasvõi korra elu jooksul proovida. Oleme inimestena loodud uudishimulikeks ja seiklusjanulisteks. See, mis meid takistab, on armukadedus ja puudujääk julgusest. Kui tunned, et oled tükimat aega olnud õnnetu, siis võib-olla oleks aeg muutusteks. Proovi, eksperimenteeri ja õpi end tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles