Karolinska instituudi teadurite soovitusel võiksid meesterahvad šokolaadi süüa vähemalt korra nädalas.
Rootsi teadlased soovitavad meestel korra nädalas šokolaadi süüa
Üks šokolaaditahvel iga seitsme päeva tagant vähendab südamerabanduse riski järgneva kümne aasta jooksul kuni 17 protsenti, vahendab Genius Beauty. Selle tõestamiseks kaasati uuringusse üle 37000 mehe vanuses 49-75 aastat. Eksperiment kestis 10 aastat, selle aja jooksul analüüsisid teadlased osaliste toitumisharjumusi küsitluste teel.
Aastaid kestnud eksperimendi ajal registreeriti vabatahtlike osaliste seas pea 2000 südamerabandust. Haiguse risk oli märkimisväärselt madalam nende seas, kes sõid vähemalt korra nädalas kakaoubadest tehtud toodet.
Efekt ei esinenud vaid tumeda šokolaadi söömisel, mida peetakse šokolaadiperes kõige tervislikumaks. 90 protsendil juhtumistest söödi hoopis piimašokolaadi, kuid ka see aitas vähendada rabanduse riski.
Uurijate sõnul võib põhjus olla selles, et šokolaad sisaldab flavonoide, mis oma põletikuvastaste omaduste tõttu aitab vältida südamehaiguste teket. Ka ei välistata võimalust, et flavonoidid võivad vähendada vererõhku ja kolesterooli taset. Seega võib mõistlikus koguses šokolaadi söömine vähendada probleeme kolesterooliga ja ennetada südamehaiguste teket.