Fakte erootilise menuromaani «Viiskümmend halli varjundit» kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Täna ilmub kirjastuse Pilgrim vahendusel eesti keeles E. L. Jamesi maailmakuulus menuromaan «Viiskümmend halli varjundit». Tegemist on triloogia esimese raamatuga.

Toome portaali alkeemia.ee abiga teieni mõned faktid erootilise menuki kohta.

Raamat ilmus originaalkeeles eelmisel aastal ning seda on 50 riigis müüdud juba üle 60 miljoni eksemplari, tänu millele troonib «Viiskümmend halli varjundit» kõige kiiremini bestselleriks müünud raamatute edetabelit.

Autor ise on oma teose kohta öelnud, et «see romantiline ning haarav romaan mõjub vabastavalt, tekitab tõelist sõltuvust ja jääb alatiseks meelde». Ühtlasi on ta tunnistanud, et kirjutas raamatu sellest, mis teda ennast kõige enam erutab: sadomaso mängud.

Välisajakirjanduse väitel on tänu sellele raamatule muutunud Ameerika ja Briti naiste seksuaalkäitumine tunduvalt vabamaks ja mängulisemaks.

Kirjanik Kaur Kender on öelnud, et tema luges raamatut suure huviga, kuna tavaliselt on naiste mõtted justkui sõjasaladus ja see raamat toob teateid otse vaenlase tagalast, sest kajastab naiste salajasi mõtteid naisautori vaatenurgast.

Ettevõtja Karoli Hindriks, aga hoiatab, et kuigi tegemist on suurepärase raamatuga, ei tasuks pärast lugemist loota kiire uinumise peale.

Raamatu kirjastaja Tiina Ristimets lisab omalt poolt, et romaan annab palju fantaseerimisainest kaasaegsele naisele, kes unistab salapärast, põnevusest ja lähedusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles