Millised on abielu välja ütlemata reeglid?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga abieluinimene teab, et tuleb olla truu, aus ning partnerit toetada nii halvas kui heas. Kuid on ka mitmeid välja ütlemata reegleid, mida abielus tuleks silmas pidada.

Eksperdid tõstavad esile kümme reeglit, mis on suhte toimimiseks üliolulised, kirjutab Woman’s Day.

1. Ära kritiseeri partneri vanemaid või sõpru

Ära ütle tema tuttavate või vanemate kohta halvasti, isegi kui nad ajavad sind närvi või ei meeldi sulle. Pane end pigem partneri rolli – ka sina ei tahaks, et tema sinu vanemad maha teeks.

2. Ütle oma abikaasale, kui juhtud kohtama oma eksi

Kui eks lisab sind Facebookis sõbraks või satute kokku toidupoes, ära hoia seda saladuses, sest see võib halbu tagajärgi tuua. Ole oma abikaasaga aus.

3. Hoia küsimata nõuanded endale

Paku tuge, kuula partnerit, kuid ära räägi «ma tean, mis on parim» hoiakuga. See käib nii abikaasa riiete kui ka tema tööalaste otsuste kohta. Suhtes pole oluline see, et asjad saaksid «parimal» moel tehtud, vaid see, et kaks inimest oleks pühendunud üksteise õnnelikuks tegemisele.

4. Ära haara kogu aeg ohje enda kätte

Ürita kodutöid partneriga jagada, ära võta kõiki ülesandeid enda kanda, sest sinu arust teeb partner mõnd asja lohakalt.

5. Ära tuleta pidevalt meelde mineviku vaidlusi

Ekspertide sõnul tuuakse mineviku vaidlusi just siis uuesti päevakorrale, kui need probleemid on jäänud lahenduseta. Oluline on probleemidega tegeleda siis, kui need tekivad ning jõuda mingisugusele kokkuleppele.

6. Vali oma lahinguid, kuid ära suru tundeid alla

Pead õppima valima, milliste pisiasjade kallal näägutada ja millistest mööda vaadata. Teatud asjade puhul on mõttekam partnerile teada anda, et sind häirib miski ning selgitada, mis täpsemalt. Peaksid ka aru saama sellest, et iga kord, kui abikaasa paistab käituvat lohakalt või unustab midagi, ei ole tema eesmärgiks sind närvi ajada.

7. Ära avalikusta isiklikke mõtteid või fotosid internetis

Võib-olla su mehele ei meeldi, kui paned Facebooki pilte teie lastest. Sellistel puhkudel peaksid teise arvamust austama. Pange varakult paika piirid seoses sotsiaalmeedias info avalikustamisega.

8. Lülita elektroonika välja

Abikaasa võib tunda end tähtsusetuna, kui temaga rääkides jagad oma tähelepanu veel miljoni muu asja vahel. Tehke mõlemad oma prioriteediks koos kvaliteetaja veetmine ning lülitage kõik vidinad selleks ajaks välja.

9. Ära kasuta sõna «lahutus»

Isegi kõige tulisema vaidluse käigus ära ähvarda meest sellega, et pakid oma asjad ja kõnnid minema. Lahutusega ähvardamine pole kunagi kasulik ning selle mainimine võib teie lahkumineku ainult tõenäolisemaks muuta.

10. Seadke üksteist esikohale

Ka õnnelikes suhetes tuleb ette konflikte, kuid õnnelikus suhtes oskavad inimesed neist paremini üle saada. Paaril peab olema tugev omavaheline side ning keegi ei tohiks olla võimeline seda lõhkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles