Galerii: sügistalvine moespikker Tartu Kaubamaja Moekuulutajalt

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

5. ja 6. oktoobril toimus Tartu Kaubamajas Lõuna-Eesti suurim moesündmus Moekuulutaja, mis üllatas sel korral oma külastajaid liikuva pealavaga. Näidati kõige uuemat sügismoodi ja Eesti disainerite loomingut.

Moekuulutaja hiiglaslik lavakonstruktsioon, mis koosnes kahest lavast, hõlmas Tartu Kaubamaja aatriumi läbi kahe korruse. Pealava, kus toimusid moeetendused ja kõik Moekuulutaja peasündmused, liikus koos modellidega esimese ja teise korruse vahel. Galaetenduse lava, mis püstitati spetsiaalselt galaetenduse «Öötaeva ööbik» tarvis, rippus kolmandalt korruselt alla teisele.

Kahepäevase ürituse vältel toimusid Tartu Kaubamajas erinevad moe- ja galaetendused, kuid lisaks klassikaliselt kaunitele kollektsioonidele ja värvikirevatele sügistrendidele pakkus Moekuulutaja külastajatele ka muusikalisi ja tantsulisi moelavastusi.

Tartu Kaubamaja tegevjuhi Marju Jeedasi sõnul oli üks suurejoonelisemaid etendusi sügisesel Moekuulutajal Hanna Korsari kollektsiooni pidulik galaetendus «Öötaeva ööbik», kus lisaks modellidele astusid üles Uku Suviste ja Hedvig Hanson, kes koos Big Band Tartuga esitasid moeetenduse saateks palasid jazzlavastusest «Moonlight Express».

Moekuulutaja teisel päeval võisid külastajad nautida Eesti noorte disainerite loomingut ning moeetendusi spetsiaalselt noortele. Lisaks toimus 360-kraadise muusikavideo filmimine USA artistile Jay «Legend Da Beatslaya» Jerellile, kes on teinud koostööd rahvusvaheliselt tuntud artistidega nagu Black Eyed Peas, Snoop Dogg, Will I.am, Enrique Iglesias ja The Game. Muusikavideo filmimisel osales ligi 300 noort. Valminud muusikavideot võib esmakordselt näha 20. oktoobril Baltic Session festivali finaalide avatseremoonial, kus on kohal ka artist ise.

Moekuulutaja korraldaja on Tartu Kaubamaja ning seekordse moesündmuse stilistika eest vastutasid Piret Vapajeva ja Jane Kukk, õhtujuhtideks olid Martin Veisman ja Ingrid Peek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles