Puukborrelioos võttis Evelin Ilveselt jõu sportida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves Eesti lastekirjanduse keskuses.
Evelin Ilves Eesti lastekirjanduse keskuses. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tervislike eluviisidega eeskujuks oleva presidendi abikaasa Evelin Ilvese viimase aja vormikam figuur on tekitanud spekulatsioone võimaliku lapseootuse üle, kuid nüüd tunnistas esileedi ajakirjas Eesti Naine, et tema sportlikule vormile pani põntsu hoopis puugilt saadud tõbi, mis ta ära kurnas.

Endalegi märkamatult oli Ilves mullu hilissuvel puukborrelioosi nakatunud ning kuna ainsaks erinevuseks enesetundes oli jõuetus, siis täitis presidendiproua enda avalikke kohustusi pimesi edasi.

«Sedasorti «kangelaslikkus» läks maksma pool aastat terviseprobleeme,» möönis naine. Kui tõbi lõpuks avastati, määras arst talle mitmenädalase antibiootikumiravi ja keelas spordisõltlasel igasugused treeningud.

«Pärast seda keemilist «tapatööd» ma lihtsalt ei jaksanudki enam joosta,» kirjutas Ilves.

Esileedi sõnul saavad hammustuse ohvrid paremini hakkama, kui immuunssüsteem on pidevas võitlusvalmiduses, kuid vaatamata sellele, et tervislik toitumine ja pidev füüsiline aktiivsus on ka tema elu loomulik osa, oli sellest siiski vähe.

Spordiarst Mihkel Mardna selgitas Õhtulehele teemat kommenteerides, et tõelise harrastussportlase organismis kujuneb välja teatud ainevahetus, mis on harjunud energiat salvestama ja samas ka kulutama.

«Kui füüsiline koormus päevapealt katkestada, siis see energia akumuleerub ehk ladestub rasvana. Seetõttu võetakse suhteliselt lühikese ajaga üsna palju kaalus juurde – juhul, kui ei muudeta kardinaalselt oma toitumisharjumusi. Ehk siis ei vähendata igapäevast kaloraaži,» rääkis Mardna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles