Kuivõrd uskuda mineraalmeigi tervislikkust?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mineraalmeigil leidub nii pooldajaid kui kritiseerijaid.
Mineraalmeigil leidub nii pooldajaid kui kritiseerijaid. Foto: SCANPIX

Mineraalmeigi tervislikkuse tagamaadest ja selle piiridest ning ka tootjate lubaduste paikapidavusest kirjutati ajakirja Mood novembrinumbris.

Mineraaljumestuse pooldajad kiidavad selle kerget sära ja kauapüsivust ning eriti soovitatakse neid tooteid akneprobleemidega ja punetavale nahale, kuid leidub ka teisi, kelle meelest see jääb nahal ebaloomulik, ja mõne arvates on näiteks mineraalpuudrite värvidel hallikas alatoon.

Paljude dermatoloogide sõnul elimineeritakse enamikust mineraalmeigitoodetest klassikalised «ärritajad» nagu lõhnad, siduvad ained, sünteetilised värvained ja säilitusained, mis muudabki mineraalmeigi «puhtamaks» ja nahka vähem ärritavaks.

Enamik eksperte ütlevad, et mineraalmeigi kasutamisega kaasneb ka päikesekaitse, mis on parem, kui mitte midagi, kuid soovitavad siiski kasutada täiendavat päikesekaitsekreemi.

Mineraalmeigi tootjad jagunevad kahte suurde leeri – need, kes ei kasuta mingeid sünteetilisi aineid nagu parabeenid, ja need, kes lisavad värvaineid, siduvaid aineid ja säilitusaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles