Esmakordselt valiti aasta vanavanemad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta vanaema 2010
Aasta vanaema 2010 Foto: Toomas Huik

Täna tunnustati tublisid vanaemasid ja vanaisasid ning esimest korda valiti ka aasta vanavanemad, kelleks said Ilvi Roostar ning Tõnis Ülemaantee.

Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühingu keskuses tunnustati tänavu neljandat korda eriti silmapaistnud vanavanemaid hoole ja armastuse, ühiskonna ülesehitamise, aktiivse ellusuhtumise ja vitaalse eluhoiaku eest.

Evelin Ilves andis sel aastal tunnustuskirjad kümnele vanavanemate fondi poolt valitud imelisele vanaisale ja vanaemale üle Eesti – nüüdseks on kokku nimetatud au osaliseks saanud juba 50 vanavanemat.

Tunnustatud said Aurelie Kaldoja, Elvi-Aino ja Anton Leitmäe, Eda Tamm, Tõnis Ülemaantee, Helin Ristla, Ilvi Roostar, Heli Martin ning Aino ja Olev Okas.

Sel aastal viidi teoks Evelin Ilvese ettepanek ning valiti esmakordselt ka aasta vanaema ja vanaisa, et Vabariigi sünnipäeval 24. veebruaril ka Eestimaa vanavanemaid presidendiballil esindatakse.

Aasta vanaema tunnustuse pälvis Tartu pensionäride koondises Kodukotus aktiivne kaasalööja Ilvi Roostar, kes on hoolimata mitmetest saatuselöökidest siiani tegus ja rõõmsameelne vanaema ja vanavanaema.

Kõrgessaare vallavalitsuse hoolekandetöötaja – juba 18 aastat - Tõnis Ülemaantee valiti esimeseks aasta vanaisaks.

Autasude üleandmise järel avaldasid heameelt eakate tunnustamise ja meelespidamise üle ka sotsiaalminister Hanno Pevkur ja vanavanemate tunnustamise fondi asutajaliige Keit Pentus, kes muuhulgas kinnitas, et vanavanemate fondi missioon on täidetud alles siis, kui kõik Eesti vanavanemad on saanud tunnustatud, sest kõik nad väärivad seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles