Epp Petrone: beebide jõudmine netti on ajastu märk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Petrone
Epp Petrone Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirjanik ja blogija Epp Petrone näeb põhjusena, miks paljud beebid internetis esindatud on, käesolevat ajastut ning ei pea vajalikuks ülemäära laste pärast muretseda.

Suuremates lääneriikides läbiviidud värskest uuringust selgus, et kuni kahe-aastastest väikelastest on internetis esindatud 82 protsenti. Petrone leidis, et tegemist on ajastu märgiga.

Kuna veebilehtedele on jõudnud äärmiselt suur hulk väikelapsi, siis ei näe blogija ka vajadust hirmsasti muretseda: «Mis siis juhtuda saab? Keegi pervert näeb mu ilusa lapse pilti ja tuleb mu last ahistama?» Tema sõnul just seda Ameerika Ühendriikides kardetakse, kuid isiklikult ei soovi Petrone liiga palju hirme ellu lasta.

Kirjaniku arvates on osaliseks põhjuseks, miks lastest pilte ja lugusid internetti riputatakse, kindlasti edevus. Samas pidas ta nimetatud tunnet loomulikuks: «Ikka ja alati on vanemad oma lastesse armunud olnud.»

Äärmusi ei pea Petrone igal juhul heaks – üks neist näeb ette, et võsuke ei tohi mingil juhul internetis esindatud olla ning teise puhul ületab lapse elu netis jäädvustamisele kuluv aeg reaalmaailmas koos veedetud hetked. «Isiklikult olen mõlemad äärmused üle elanud ja leidnud kesktee enda jaoks,» lisas ta.

Blogi peab Petrone sama toredaks kui kaustikusse enda jaoks kirjutamist, mida ta samuti harrastab. Lisaks avaldas kirjanik toreda tulevikuidee: «Plaanin mõlemale lapsele kunagi kaustikud kinkida, natuke retrohõngu.»

Petrone märkis, et tänu blogi pidamisele on leitud huvitavaid võimalusi lastega ajaveetmiseks ning nii endale kui võsukestele ka uusi sõpru. «Meie peres elab pool alati teisel pool ookeani ja nemad on saanud tänu blogile oma väikeste sugulaste arenguga kursis olla,» tõi ta välja positiivse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles