82 protsenti beebidest elab internetis oma elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kümnes lääneriigis läbiviidud värske uuringu kohaselt on 82 protsendil kuni kaheaastastest lastest fotod internetti üles laetud.

Interneti turvafirma AVG läbiviidud uuringust selgus, et Facebooki sarnaste suhtlusvõrgustike laialdase kasutamise tõttu on 82 protsenti alla kaheaastastest väikelastest internetis esindatud, kirjutas CNN.

Raporti andmetel sai kümnest lääneriigist, kus nimetatud küsitlus läbi viidi, kõrgeima tulemuse USA. Seal oli internetis avaldatud 92 protsendi väikelaste pildid.

Uus-Meremaa jäi 91 protsendiga napilt teisele kohale, millele järgnesid Kanada ja Austraalia 84 protsendiga. Uuring viidi veel läbi Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Hispaanias ja Itaalias. Ainus riik, kus alla poolte kuni kahe aastaste laste pildid internetti oli lisatud, oli Jaapan.

AVG raporti järgi ei pruugi fotode üleslaadijaks tingimata olla lapse ema.

Vaid kolmandik küsitletud emadest väitis, et nad olid enda väikelapse pilte internetti lisanud. Kuna tihtipeale jagavad teised pereliikmed ja sõbrad lapsest internetis pilte, on fotode eemaldamine mures vanemate jaoks raskendatud.

Lapsevanemate arvates meeldib kõigile armsatest beebidest ülesvõtteid vaadata. Avaldades aga liigselt isiklikku informatsiooni, mis pildifailidega kaasneda võib - näiteks sünnikuupäev ja ema lapsepõlve nimi - võib sattuda identiteedivaraste ohvriks.

AVG on tuntud eelkõige viirusetõrje tarkvara poolest ning teeb koostööd valitsusega, aidates tabada isikuid, kes kuritarvitavad internetist kättesaadavaid andmeid. Samuti jagab firma kasulikke nõuandeid neile, kes soovivad end internetis kaitsta.

AVG pressiesindaja Siobhan MacDermott leidis, et põhiline on inimeste teadlikkus enda tegevusest. Seega tuleks tema sõnul Facebooki sarnastele veebilehtedele postitusi lisades privaatsusseadeid rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles