NAISTEJUTUD Dalí Karat: Manifesteerimise saladused. «Kuidas kutsuda kontole 10 000 eurot?» (1)

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Dalí  Getter Karat räägib Naistejuttude saates manifesteerimisest. Mida oma ellu tuua - selles on inimesel tõepoolest endal palju kaasa rääkida. Kuidas seda teha?
Dalí Getter Karat räägib Naistejuttude saates manifesteerimisest. Mida oma ellu tuua - selles on inimesel tõepoolest endal palju kaasa rääkida. Kuidas seda teha? Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Manifesteerimine - mis imeasi see on? Meil on päriselt ka võimalus valida oma ellu seda, mida soovime ja lõpetada hambad ristis surumine. "Ma ei usalda kedagi, ma teen parem kõik ise," mõtleb tubli inimene. Sageli ka õnnetu inimene. Miks? Kui aina kurdame ning räägime kui kiire ja raske meil on, siis usub universum, et me just sellist elu soovimegi. See, mida elus oma unistustest kätte saame või ei saa, ei sõltu vedamisest ega saatuse suvast. See sõltub meist endast. Kui oma soovid õigesti teele saata, hakkavad need täituma. Räägime selgelt ja praktiliselt kuidas seda teha. Abiks on inspireerija ja õnnekoolitaja Dalí Getter Karat. Saatejuht Kristina Herodes.

Reaalsus on oluliselt ilusam kui oleme harjunud arvama. Kõik on tõepoolest võimalik! Millistest sammudest koosneb manifesteerimine? Kus on ohud? Mis tavaliselt viltu läheb? Kuhu väärt soov toppama jääb? Miks me ei julge unistada, ammugi veel soovida? Manifesteerimine pole sugugi nii salapärane ja segane värk nagu tundub, teeme asja klaariks!

«Ma olen hästi kirglik endasse vaataja,» räägib Dalí Getter Karat enda tutvustuseks. «Iseenda ja inimpsühholoogia «lahti häkkija». Psühholoogia ja alateadvuse teema mind hästi kirglikult paelub. Miks ma teen asju nii nagu ma teen? Kuidas see maailm toimib? Millistele seadustele see universum tegelikult allub? Soovin seda sügavamalt mõista, et siis seda mõistmist oma enda elu kergemaks muutmiseks tööle panna.»

Dalí Getter Karat / Naistejutud
Dalí Getter Karat / Naistejutud Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Loe ka seda: Need 3 sodiaagimärki on tõelised soovide manifesteerijad 

Iseendasse süvenemise kirg on naisele omane väikesest peale. Tänaseks on Dalí veendunud, et kõik on tõesti inimese enda kätes – oma elu saab muuta, kujundada ja manifesteerida sinna täpselt seda, mida me päriselt soovime. Olgu see unelmate mees, arendav töö, elamused või 10 000 eurot pangakontol – kõike saab! Aga kuidas seda teha? Miks nii paljud kogemata oma eluteele aina halbu asju, kohustusi ja õnnetusi manifesteerivad? Ja miks nii paljude unistused ei täitu? Otsime vastuseid.

Dalí Karati saad kuulata Vapiano Ladies Nightil 11.05 Tartus ja 12.05 Tallinnas Solarise Vapianos. Kui tunned huvi ole kiire - saadaval veel viimased kohad!
 

Vapiano Ladies Night
Vapiano Ladies Night Foto: Vapiano Eesti

Manifesteerimise protsessi loogikad

Dalí Karat on manifesteerimises sedavõrd osav, et isegi õpetab seda kunsti. «Esimene samm on otsustada, et ma üldse tahan midagi,» alustab naine. «Väga hästi piltlikustab seda restorani mineku näide – universumis käivad asjad samamoodi.» Lähed restorani, võtad menüü ja valid välja, mida sa tahad. Sage viga, mida inimesed teevad – nad ei otsusta ise ega tee valikuid oma elus, vaid ootavad lihtsalt, mis tuleb. Võib tulla midagi soovitut, aga võib ka mitte ja põhjus on selles, et me pole ise valinud ega vastutust võtnud.

Hullem veel – sageli me keskendume hoopis asjadele, mida me ei taha! Koondame mõtted sellele, mida kardame, mis meile ei meeldi. Manifesteerimine töötab aga ka siis kui teha seda ebateadlikult – elu annabki meile täpselt seda ja külluses! Rikkalikult muret, hirmu, ebaõnne, kohustusi, raskusi, probleeme ja valu.

Kuula ka seda: Kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse? «Tajusin, et see paljaste jalgadega poiss, kes mind kahe sulanud jäätisega ootas, ongi minu mees...»

«Kui muudkui ketrad asju, mida sa ei taha, siis just seda sulle pakutakse,» kinnitab Dalí.

Esialgu tundub kõik lihtne – mõtle positiivselt, teadvusta oma soovid ja asjad toimivad. Kuid edasises hakkavad levinud uskumused meid takistama. Meil on raske päriselt uskuda, et asjad võiksid ise toimida ja elu võib meile ka kingitusi teha. Palju meelsamini usume: «Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus». Ei pruugi tulla. Ja ise vale koha peal punnitades võime soovitu sootuks kaugemale lükata ja elu asjatult raskemaks muuta.

«Kolmas samm – me laseme tellimusest lahti,» selgitab Dalí . «Me usume, et kelner sai meie tellimuse kätte, kokk oskab seda valmistada ja soovitu jõuab meie lauale täpselt õigel ajal – siis kui see on valmis. Elus on samamoodi.» Inimestel on väga raske usaldada, et nende soovid on kätte saadud. Sest vastust ju ei tule. Nad hakkavad oma unistust käiama, ei malda oodata, aina kahtlevad, korrutavad ja suruvad. «Me ei lähe ju kööki kokka õpetama,» toob Dalí paralleeli restoraniga. «Või siis kõige hullem variant – inimesed usuvad, et ainus viis saada seda sööki, mida sa tellisid, on see ise endale teha. Restoranis me ei tee neid asju, aga täpselt samad asjad kehtivad abstraktses maailmas. Kui sa oled oma soovi edastanud, siis on selle asja käest panemise aeg. Sest mis juhtub kui sa hakkad liiga tugevalt suruma või klammerdud oma unistusse?» Me aktiveerime kogemata füüsikaseaduse, mille kohaselt survele allub vastusurve.

Kristina Herodes ja Dalí Getter Karat - räägime manifesteerimisest.
Kristina Herodes ja Dalí Getter Karat - räägime manifesteerimisest. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Pingutamise lõks

Pressides lükkame soovitu eemale. Sama kehtib pea kõigis valdkondades. Heaks näiteks on inimsuhted – kui üks tahab liiga pealepressivalt suhet luua ei jää teisel midagi muud üle kui eemale tõmbuda. Vägisi surumine ei tööta. See ongi võti, miks nii paljud inimesed kunagi ei saa, mida soovivad ning kibedus ja pettumus aina süvenevad.

«Sa ei pea hakkama ise oma unistust ellu viima,» julgustab Dalí. «Jah, sa saad sellele jõudu juurde anda, aga selleks tuleb unistada ja tunda seda head tunnet, mida sa siis tunneksid kui soovitu oleks sul juba olemas.»

Dalí toob näiteks raha. «Näiteks inimesed unistavad, et neil oleks 10 000 eurot pangakontol. Sa esitad selle soovi. Kuid sa ei pea hakkama mõtlema kuidas seda raha nüüd teenima hakata – see jäta universumile. Aga mida inimene saab teha, on unistada ja tunda, mis tunne see oleks, kui see raha oleks tal olemas. Selline hea, mõnus, külluslik tunne. See hea tunne ongi see, milles me peaksime võimalikult palju olema.» Selline on õnne asjatundja kinnitusel universumi loogika – enne pead sa tundma end hästi, siis saab ka unistus täituda. Inimesed käituvad sageli vastupidi – arvavad, et kõigepealt peab unistus täituma, alles siis saab tunda ennast hästi. Tasub meeles pidada väga tavalist ohukohta ja seda, et manifesteerides käivad asjad vastupidi. «Unistuse vibratsioon on üldjuhul palju kõrgem kui see sagedus kus sina praegu oled,» selgitab Dalí. «Ja see on ka põhjus, miks ei ole unistus kohe sinu reaalsuses. Meie reaalsuses saavad olla vaid need asjad, mis on enam-vähem samad selle sagedusega kus sina praegu viibid.» Heaks näiteks on nö. «vasaku jala päevad», mil inimene ärkab halva enesetundega ja terve päeva jooksul lähevad kõik asjad kehvasti.

Kuula ka seda. Epp Kärsin: «See on tõeline imevahend, mis avab sinu seksuaalsuse, enesekindluse ja julguse!» 

Kuidas tõusta kõrgemale sagedusele?

Saladus on väga lihtne: hea tunne! «Tunne on indikaator kas sa liigud ülespoole või allapoole,» kirjeldab Dalí. «Mida rohkem allapoole sa lähed, seda kehvemaks tunne läheb.» Nii et inimese esimene ülesanne on märgata oma tunnet – leida asjad, mis aitavad tal ennast hästi tunda, teha neid tihti ja veeta võimalikult palju aega iga päev heas tundes. Samas pole mõistlik otsida äärmusi – kui lennutada pendel ühte serva peab ta minema ka teise. Parim tasakaal on positiivne neutraalsus. See on armastav, kerge, usaldav, uudishimulik, õnnelik, lootusrikas tunne. «Universum on peegel – ta peegeldab sulle kõike seda, mis sinust endast välja kiirgab. Kui me otsustame olla pahurad nii kaua kuni elu armastus meie ellu tuleb, siis me jäämegi pahuraks! Me peame enne ise saama õnnelikuks, siis me saame ka selle elu armastuse.»

Dalí Getter Karat on peaesineja ka Vapiano Ladies Nightil mais.
Dalí Getter Karat on peaesineja ka Vapiano Ladies Nightil mais. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kõige keerulisem asi – kingitusi vastu võtta

«Kolmas samm on tegelikult kõige olulisem samm,» rõhutab Dalí. «Me võime need esimesed sammud ära teha, aga kui me seda kolmandat ei tee, siis sellest pole tolku. See on vastuvõtmine. See koht, kus paljud inimesed takerduvad.» Naine teab lugematul hulgal juhtumeid, kus inimesed midagi unistavad ja soovivad. Kuid siis kui unistused hakkavad täituma ei julge nad seda vastu võtta. «Siis kui see unistuste mees koputab sulle õlale tulevad alateadlikud hirmud üles ja varasemad negatiivsed kogemused ning me lihtsalt blokeerime ära. Me ei suuda, me ei julge!» Tellida on kõige lihtsam, heas tundes püsida raskem, vastu võtta kõige raskem.

Manifesteerimise sammud:

  1. Otsustamine. Et sa üldse soovid midagi oma ellu.
  2. Täpsusta, mida tahad. Mida täpsem soov, seda täpsemalt ta realiseerub.
  3. Lase lahti. Usalda, et elu annab sulle soovitu täpselt õigel ajal.
  4. Tunne end hästi. Unistuse täitumiseks peas ise tõusma selle sagedusele.
  5. Vastuvõtmine. Lase lahti hirmud ja pettumused, sa oled väärt kõike ja rohkemgi veel!

Vahel me ei tunne ka õnne ära, sest ta näeb teistmoodi välja kui oleme ette kujutanud. Võtame taas raha näite. Soovitud raha tahab tulla inimese ellu, aga alguses võib see lõhnata hoopis riski, kohustuse või raske enesearengutöö järgi. Ja selle taga on hoopis kogu soovitud kingitus. Põhjus, miks inimesed ei võta vastu kõik head, mida elul on neile anda, peitub iseenda tundma õppimises. See on koht, kus tuleks rahulikult teha iseendaga tööd. «Seal on väga palju uskumisi lapsepõlvest, alateadlikke mõjutusi ja eelnevaid kogemusi millesse me oleme kinni jäänud,» teab Dalí Getter Karat. «Mõned ei suuda isegi komplimenti vastu võtta! Ma julgustan täiega enesesse sukelduma, vaatama oma perekonna mustritesse, minema teraapiasse – mida rohkem me vabastame blokeeringuid endas, seda avatumaks me elu osas muutume ja seda rohkem küllust igal võimalikul moel me endale manifesteerida suudame.» Ei ole loodud õnnelikke ja õnnetuid inimesi. Me saame selle ise valida ja mitte kunagi pole liiga hilja esivanemate mustrit muuta ning kartmise, punnitamise ja klammerdumisega lõpparve teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles